Στην Αθήνα βρίσκονται εκπρόσωποι των θεσμών, οι οποίοι θα συναντηθούν σήμερα με εκπροσώπους της κυβέρνησης προκειμένου να συμφωνήσουν σε μία σειρά θεμάτων, με τα κόκκινα δάνεια να αναδεικνύονται σε μείζον ζήτημα της αξιολόγησης, ενώ το επίδομα ενοικίου και οι 120 δόσεις θα βρεθούν επίσης στο τραπέζι.

Όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Σκουρής στον News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή Παιχνίδια Εξουσίας με τον ίδιο και την Αγγελική Σπανού, κατά την χθεσινή συνάντηση που είχαν με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής, οι εκπρόσωποι των θεσμών εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην αύξηση του υποκατώτατου μισθού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βασίλη Σκουρή, ενώ οι εισηγήσεις που έχει η κυβέρνηση αφορούν σε αυξήσεις 5%-10% στον κατώτατο μισθό, οι θεσμοί φαίνεται να κάνουν λόγο για λελογισμένη αύξηση της τάξης του 7%-7,5%.

Υπενθυμίζεται ότι η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας την προηγούμενη εβδομάδα στον News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή «Παιχνίδια Εξουσίας», είχε αναγγείλει ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα ισχύσει από 1ης Φεβρουαρίου και ιδιαίτερα ευνοημένοι θα είναι όσοι εργαζόμενοι κάτω των 25 ετών, λαμβάνουν αυτή τη στιγμή τον υποκατώτατο.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών που σήμερα θα συναντηθούν και με τους κοινωνικούς εταίρους, κατά τις χθεσινές τους συναντήσεις, εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις δικαστικές αποφάσεις σχετικά με την αναδρομική καταβολή ποσών που είχαν περικοπεί και για το θέμα της προώθησης των ιδιωτικοποιήσεων.

πηγή news247.gr

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ