Τοπικές Ειδήσεις

Αθώος κρίθηκε ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Aθώος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως και σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή από υπόχρεο δια παραλείψεως τελεσθείσα.

Κατηγορήθηκε συγκεκριμένα ότι στο 12ο χιλιόμετρο της Ε.Ο ΚατταβιάςΑπολακκιάς, την 27η Ιουνίου 2016 έχοντας την ιδιότητα του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Τεχνικών

Έργων Δωδεκανήσου της Π.ΝΑι, παρέλειψε να προβεί στον καθαρισμό των άγριων χόρτων που βρίσκονταν στο χωμάτινο έρεισμα της επαρχιακής οδού και τα οποία στερούσαν από τους διερχόμενους οδηγούς τη δυνατότητα αντίληψης της μορφολογίας του εδάφους και των αυξημένων κινδύνων σε περίπτωση προσωρινής ή παρατεταμένης χρήσης του χωμάτινου ερείσματος, στην αποκατάσταση των κωλυουσών την πρόσφυση  ρωγμών του οδοστρώματος, στην τοποθέτηση στηθαίου ασφαλείας στο ύψος της γέφυρας που υπήρχε στο ανωτέρω σημείο και στην τοποθέτηση της απαραίτητης προειδοποιητικής σήμανσης κινδύνων οδικού περιβάλλοντος προ του επίμαχου σημείου.

Αποτέλεσμα της ανωτέρω παράλειψής του ήταν η εκτροπή από την πορεία του και η κατακρήμνιση εντός χειμάρρου από το ύψος της προαναφερθείσας γέφυρας του οχήματος που οδηγούσε η Ρωσίδα υπήκοος Roza Karimoca με αποτέλεσμα, ύστερα από την ανατροπή του οχήματος εντός της κοίτης του χειμάρρου, τον θανάσιμο τραυματισμό της συνεπιβαίνουσας στο ίδιο όχημα ανήλικης Tatiana Mumrikova, η οποία απεβίωσε συνεπεία κατάγματος αυχενικής μοίρας σπονδυλικής στήλης και κάκωσης νωτιαίου μυελού και εγκεφάλου.

Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ωστόσο ότι είχε διαγνώσει έγκαιρα το ζήτημα και είχε προβεί σε όλες τις ενέργειες που προβλέπονται από τον Δεκέμβριο του 2015 πλην όμως λόγω της γραφειοκρατίας η σχετική εργολαβία ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2019.

Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Σταύρος Νικολένδρης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου