ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έρχεται το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ για 35.000 ανέργους – Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια μοριοδότησης

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΟΑΕΔ

Εντός του Νοεμ­βρίου ανα­μέ­νε­ται να εκδοθεί η προ­κή­ρυξη για το νέο πρό­γραμμα κοι­νω­φε­λούς εργα­σίας σε δήμους.

Το πρό­γραμμα θα αφορά σε 35.000 θέσεις, οποίες θα καλυ­φθούν από μακρο­χρό­νια ανέρ­γους που είναι εγγε­γραμ­μέ­νοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Η υλο­ποί­ηση του νέου κύκλου του Προ­γράμ­μα­τος Απα­σχό­λη­σης Κοι­νω­φε­λούς Χαρα­κτήρα αφορά σε όλους τους δήμους, περι­φέ­ρειες και Κέντρα Κοι­νω­νι­κής Πρό­νοιας της χώρας καθώς και 37 Υπη­ρε­σίες του υπουρ­γείου Περι­βάλ­λο­ντος και Ενέρ­γειας /Φορείς Δια­χεί­ρι­σης Προ­στα­τευο­μέ­νων Περιο­χών.

Οι δικαιού­χοι

Συγκε­κρι­μένα, ωφε­λού­με­νοι του προ­γράμ­μα­τος θα είναι Έλληνες πολίτες και πολίτες κρατών –μελών της ΕΕ.

Ακόμα Βόρειοη­πει­ρώ­τες, ομο­γε­νείς, άνεργοι εγγε­γραμ­μέ­νοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Μέλη οικο­γε­νειών ( ή μονο­γο­νεϊ­κών οικο­γε­νειών ) στις οποίες δεν εργά­ζε­ται κανείς και σύζυγοι αυτών είναι εγγε­γραμ­μέ­νοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Ακόμα μακρο­χρό­νια άνεργοι ή άνεργοι πτυ­χιού­χοι πανε­πι­στη­μια­κού και τεχνο­λο­γι­κού τομέα.

Παράλ­ληλα άνεργοι ηλικίας άνω των 29 ετών εγγε­γραμ­μέ­νοι εγγε­γραμ­μέ­νοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ή εγγε­γραμ­μέ­νοι στα μητρώα ανέργων ΑμΕΑ καθώς και άνεργοι δικαιού­χοι Κοι­νω­νι­κού Εισο­δή­μα­τος Αλλη­λεγ­γύης.

Το πρό­γραμμα

Το πρό­γραμμα έχει διάρ­κεια 8 μήνες, απευ­θύ­νε­ται κυρίως σε μακρο­χρό­νια ανέρ­γους και χρη­μα­το­δο­τεί­ται από ευρω­παϊ­κούς και εθνι­κούς πόρους. Περι­λαμ­βά­νει απα­σχό­ληση με πλήρη εργα­σιακά και ασφα­λι­στικά δικαιώ­ματα η οποία θα παρέ­χε­ται με τη μορφή έργων με συγκε­κρι­μένα παρα­δο­τέα.

Η ημε­ρή­σια αμοιβή θα δια­μορ­φω­θεί στα 21,84 ευρώ, ενώ η μηνιαία έως τα 546 ευρώ.

Για τη διευ­κό­λυνση της επα­νέ­ντα­ξης των ανέργων στην αγορά εργα­σίας , το νέο Πρό­γραμμα Κοι­νω­φε­λούς Εργα­σίας περι­λαμ­βά­νει και δράσεις κατάρ­τι­σης.

Τα έργα που θα υλο­ποι­η­θούν επι­λέ­γο­νται από τους ίδιους τους δήμους ανάλογα με τις ανάγκες τους αφορούν :

-Τη βελ­τί­ωση των παρε­χό­με­νων υπη­ρε­σιών προς τους κατοί­κους.

-Τη συντή­ρηση και ανα­βάθ­μι­σης μικρών υπο­δο­μών

-Την ανα­βάθ­μιση και την προ­στα­σία του περι­βάλ­λο­ντος και κλπ.

Η μοριο­δό­τηση

Οι ωφε­λού­με­νοι θα κατα­τα­χθούν σε πίνακα βάσει εννέα κρι­τη­ρίων μοριο­δό­τη­σης. Αυτά είναι:

-Χρονικό διά­στημα συνε­χό­με­νης ανερ­γίας με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.

-Χρονικό διά­στημα συνε­χό­με­νης εγγραμ­μέ­νης ανερ­γίας του/της συζύγου των ανέργων με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.

-Αναπηρία ωφε­λου­μέ­νου σε ποσοστό 50% και άνω.

-Ετήσιο ατομικό ή οικο­γε­νειακό εισό­δημα

-Ηλικία

-Αριθμός ανή­λι­κων τέκνων

-Γονέας προ­στα­τευό­με­νου ή προ­στα­τευό­με­νων τέκνων ΑμεΑ, ανη­λί­κων ή ενη­λί­κων , με ποσοστό ανα­πη­ρίας 67%και άνω

– Ιδιό­τητα δικαιού­χου του Κοι­νω­νι­κού Εισο­δή­μα­τος Αλλη­λεγ­γύης

-Ωφελούμενοι που δεν έχουν υπαχθεί σε ολο­κλη­ρω­μέ­νες ή υπό υλο­ποί­ηση δράσεις

Με πλη­ρο­φο­ρίες από την εφη­με­ρίδα “TΑ ΝΕΑ”

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.