Ειδήσεις

Στο Αρχαίο Στάδιο η τελετή έναρξης του ΠΜΣ “Το Θέατρο ως Κοινωνικός και Πολιτικός Θεσμός στη Μεσόγειο κατά την Αρχαιότητα”

Η  τελετή έναρξης του Π.Μ.Σ. “Το Θέατρο ως Κοινωνικός και Πολιτικός Θεσμός στη Μεσόγειο κατά την Αρχαιότητα” θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 21/10/2016 και ώρα 17.00 στο Αρχαίο Στάδιο της Ρόδου.

Ακολουθεί μήνυμα εκ μέρους του διευθυντή του ΠΜΣ Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Σπύρου Συρόπουλου:

” Το θέατρο υπήρξε πάντα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της πόλης. Καθιερώθηκε στα χρόνια της τυραννίας αλλά εξελίχθηκε παράλληλα με το πολίτευμα και άκμασε στα χρόνια της δημοκρατίας, όχι μόνο αντικατοπτρίζοντας την κοινωνία της εποχής του αλλά και διαμορφώνοντάς την.  Φυσικά, σε ένα σύνθετο μωσαϊκό που λέγεται Μεσόγειος, η Ελλάδα δεν ήταν η μόνη χώρα που αναγνώρισε την αξία και τη λειτουργική σημασία του θεάτρου.
Το νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών φιλοδοξεί να προσφέρει εξειδικευμένες επιστημονικές προσεγγίσεις που θα αναδείξουν την κοινωνική, πολιτική αλλά και την επίκαιρη διάσταση του αρχαίου θεάτρου, σε ζητήματα που άπτονται του πολιτισμού αλλά και της εκπαίδευσης σήμερα”.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου