Ειδήσεις

Την 6η Δεκεμβρίου 2018 η δίκη των μελών της σπείρας που υποσχόταν διαγραφή οφειλών προς την ΔΕΗ!

Για την 6η Δεκεμβρίου 2018 προσδιορίστηκε από την Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου η εκδίκαση ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων, της υπόθεσης με κατηγορούμενους για διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη ως μέλος σε εγκληματική οργάνωση και για απάτη από κοινού και κατά μόνας, τετελεσμένη και σε απόπειρα, τελεσθείσα από δράστες που ενεργούν απάτες κατ’ επάγγελμα εκ της οποίας το περιουσιακό όφελος υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ κατ’ εξακολούθηση, τους εμπλεκόμενους στην πολύκροτη υπόθεση της δήθεν διαγραφής οφειλών από λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Στην υπόθεση έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος ο Π. Δ. του Χ. 41 ετών, με καταγωγή από την Κρήτη και ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι Θ. Δ. του Γ. 47 ετών, Κ. Ά. του Γ. 47 ετών, Π. Σ. του Ν. και 28 ετών, B. A. του G. 42 ετών, υπήκοος Μολδαβίας και Μ. Σ. του Π. 53 ετών.
Ο πρώτος, που φέρεται και ως ο εγκέφαλος, κατηγορείται ότι ενεργώντας με κοινό δόλο και κατόπιν συναπόφασης, από κοινού με τους συγκατηγορούμενούς του, στο πλαίσιο των κατανεμημένων μεταξύ τους ρόλων βάσει κοινού εγκληματικού σχεδίου, κατά τρόπο που έκαστος αποδεχόταν πλήρως τις ενέργειες των λοιπών, δρούσαν ως εξής:
Ο 41χρονος, έχοντας την διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης, ο 47χρονος και η 47χρονη, ως μέλη αυτής, εντόπιζαν πρόσωπα που είχαν οφειλές προς την Δ.Ε.Η. Α.Ε., μετέβαιναν στα καταστήματα και στις οικίες διαφόρων προσώπων με έδρα ή και κατοικία στην νήσο Ρόδο και, προσποιούμενοι ότι τυγχάνουν νόμιμοι και εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι της εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας “ELPEDISON”, η οποία είναι εναλλακτική πάροχος ηλεκτρικού ρεύματος στο καταναλωτικό κοινό έναντι της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού Δ.Ε.Η. Α.Ε. παρίσταναν ψευδώς και μάλιστα με πειθώ και φορτικότητα ότι είχαν την δυνατότητα να προβαίνουν σε διακανονισμό ή και διαγραφή οφειλών προς την Δ.Ε.Η. Α.Ε. έναντι καταβολής μέρους μόνο του συνολικά οφειλόμενου ποσού, καθώς και να μεσολαβούν στην σύναψη νέων ευνοϊκών για τους παθόντες συμβάσεων παροχής ηλεκτρικού ρεύματος με την εταιρία “ELPEDISON”.
Οι λοιποί, ομοίως μέλη της ως άνω οργάνωσης, ενημέρωναν την οργάνωση για τα πρόσωπα των οποίων οι συνδέσεις ρεύματος επρόκειτο να διακοπούν λόγω χρεών προς την Δ.Ε.Η. Α.Ε., παρίσταναν ψευδώς ότι είναι ηλεκτρολόγοι εξουσιοδοτημένοι από την ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. για την επανασύνδεση παροχών που είχαν διακοπεί λόγω οφειλών προς την Δ.Ε.Η. Α.Ε., καθώς και ότι είναι αρμόδιοι για την διακοπή της σύνδεσης με την Δ.Ε.Η. Α.Ε. και την άμεση και ταυτόχρονη επανασύνδεση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος υπό την νέα πάροχο “ELPEDISON”.
Όλες οι ανωτέρω παραστάσεις ήταν βεβαίως ψευδείς.
Έχουν προκύψει 28 περιπτώσεις θυμάτων της οργάνωσης, ενώ περαιτέρω, ο πρώτος φέρεται να εξαπάτησε και έναν ιδιοκτήτη σούπερ μάρκετ.
Η εγκληματική οργάνωση κατηγορείται ότι έχει προσπορίσει συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος ύψους 64,550€ και ότι αποπειράθηκαν να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος τουλάχιστον 25.147€, με αντίστοιχη βλάβη των παθόντων.
Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Αχιλλέας Δασκαλάκης, Στέλιος Αλεξανδρής, Αφροδίτη Ιωάννου, Στεφανία Καρακατσάκη, Χ. Ελευθερόπουλος, Κώστας Ταμπάκης, Γ. Φλεβάρης και Φ. Κωστόπουλος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου