Ειδήσεις

Θα πληρωθούν οι οφειλές της ΔΕΥΑΡ προς την Περιφέρεια

Βρέθηκε τελικά λύση με ομόφωνη απόφαση για την πληρωμή των ενταλμάτων που οφείλει η ΔΕΥΑΡ προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ύστερα από την χτεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης για το Φράγμα Γαδουρά που έγινε στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη και προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη.

Η συνεδρίαση έγινε με την συμμετοχή του προέδρου της ΔΕΥΑΡ κ. Αλέξανδρου Μανωλάκη, του αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Φλεβάρη, του ειδικού συνεργάτη σε τεχνικά θέματα του περιφερειάρχη (και μέλους του δ.σ. της ΔΕΥΑΡ) κ. Σάκη Στάγκα και επιστημονικών συμβούλων.
Σε δηλώσεις του αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο κ. Ζαννετίδης υπογράμμισε τα εξής: «Στην συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης για το Φράγμα Γαδουρά –που υπάρχει ανάμεσα στην ΠΝΑΙ, στον Δήμο Ρόδου και την ΔΕΥΑΡ- συζητήσαμε την έγκριση του τρίτου λογαριασμού. Η απόφαση που ελήφθη ήταν ομόφωνη ενώ ήρθησαν και οι προηγούμενες επιφυλάξεις που έθετε η πλευρά της ΔΕΥΑΡ. Συνεπώς, ο τρίτος λογαριασμός εγκρίθηκε ομοφώνως. Το ίδιο ισχύει και για τους δύο προηγούμενους λογαριασμούς. Κατά συνέπεια στο πρακτικό που πρόκειται να γραφτεί τις επόμενες ημέρες, θα αναφέρονται όλα, θα αποσταλεί ο λογαριασμός στον Ελεγκτικό Επίτροπο και με αυτό τον τρόπο, θεωρώ πως τελειώνει ΕΔΩ αυτή η … “διαμάχη” ανάμεσα στην ΠΝΑΙ, το Δήμο Ρόδου και τη ΔΕΥΑΡ. Άρα αποδείχθηκε περίτρανα ότι κανένα πρόβλημα δεν είναι ανυπέρβλητο. Όταν υπάρχει καλή θέληση και διάθεση συνεννόησης, όλα ξεπερνιούνται».
Οι λογαριασμοί οδεύουν λοιπόν προς τον Επίτροπο “χωρίς επιφυλάξεις και χωρίς παρατηρήσεις” στο πλαίσιο της εκτέλεσης της Προγραμματικής Σύμβασης για το Φράγμα Γαδουρά όπως ακριβώς έχει ψηφιστεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο, το Δημοτικό Συμβούλιο και από το δ.σ. της ΔΕΥΑΡ.
«Σε μια συζήτηση που έγινε σε πάρα πολύ καλό κλίμα, διαπιστώθηκε ότι προχωράμε χωρίς προβλήματα» είπε ο κ. Ζαννετίδης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου