Ειδήσεις

Συνέδριο για την βαρύτητα και κοσμολογία στη Ρόδο

Άρχισαν χθες στο ξενοδοχείο “Ρόδος Παλάς”, οι εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου Βαρύτητας και Κοσμολογίας με τίτλο “Recent Developments in Gravity” και θα διαρκέσουν έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2018.
Πρόκειται για το τρίτο από μία σειρά συνεδρίων που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια σε νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου -προηγήθηκε το 2014 και το 2016 η Μύκονος.
Στην Ρόδο φιλοξενούνται περίπου 200 σύνεδροι, που έχουν την ευκαιρία πέρα από την συμμετοχή τους στο επιστημονικό αυτό συνέδριο, να ξεναγηθούν σε αρχαιολογικούς χώρους του νησιού, όπως το Παλάτι των Ιπποτών κ.λπ.
Σε σχετική επιστολή που απεστάλη προς τον δήμαρχο Ρόδου από την Οργανωτική Επιτροπή, η Ομάδα Κοσμολογίας του Κέντρου Αστρονομίας της Ακαδημίας Αθηνών σε συνεργασία με την ερευνητική ομάδα Βαρύτητας και Κοσμολογίας του King’s College (London) διοργανώνουν το σημαντικό αυτό συνέδριο από τις 20 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2018 στην Ρόδο, με στόχο «να προβάλουμε την Ελληνική Ερευνητική Δραστηριότητα στη Γενική Θεωρία της Σχετικότητας και Κοσμολογίας» όπως αναφέρεται σχετικά.
Στο συνέδριο συμμετέχουν ως προσκεκλημένοι ομιλητές έγκριτοι επιστήμονες από πολλές χώρες όπως: Αγγλία, ΗΠΑ, Ιταλία, Καναδά, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα και Ολλανδία.
Το συνέδριο διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και φέτος επιλέχθηκε η Ρόδος.
Τις εργασίες άνοιξε χτες νωρίς το πρωί, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος ενώ οι προσκεκλημένοι ομιλητές είναι οι εξής:
Spyros Alexakis (Canada), Nelson Christensen (USA), Walter del Posso (Italy), Bianca Dittrich (Canada), George Efstathiou (England), Astrid Eichhorn (Germany), Gustav Holzegel (England), Luis Lehner (Canada), Michelle Maggiore (Switzerland), Nikos Mavromatos (England), Malcom Perry (England), Harald Pfeiffer (Canada), Nikos Stergioulas (Greece), Nico Yunes (USA).
Οι εργασίες θα συνεχιστούν μέχρι και την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018, με συζήτηση.
Η Ελληνική Εταιρεία Σχετικότητας, Βαρύτητας και Κοσμολογίας (HSRGC) είναι η Εθνική Εταιρεία της Ελλάδος στους επιστημονικούς τομείς της Σχετικότητας, της Βαρύτητας και της Κοσμολογίας και μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Γενικής Σχετικότητας και Βαρύτητας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου