ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ακυρώθηκε απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Καρπάθου για τη μεταφορά νερού από ανώνυμη επιχείρηση

Δαμιανός Αθανασίου 2 λεπτά ανάγνωση
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ

Στην ακύρωση της υπ’ αριθ. 170/2024 από­φα­σης της Δημο­τι­κής Επι­τρο­πής του Δήμου Καρ­πά­θου προ­χώ­ρησε η γραμ­μα­τέας της Απο­κε­ντρω­μέ­νης Διοί­κη­σης Αιγαίου κάνο­ντας απο­δε­κτή την από 11-07-2024 ειδική διοι­κη­τική προ­σφυγή του Δημο­τι­κού Συμ­βού­λου του Δήμου Καρ­πά­θου κ. Μανω­λάκη Μιχαήλ.

Στην Απο­κε­ντρω­μένη Διοί­κηση Αιγαίου δια­βι­βά­σθη­καν οι από 02/07 και 12/07 καταγ­γε­λίες του κ.Μανω­λάκη Ιωάννη με τις οποίες ανα­φέ­ρε­ται στη δια­δι­κα­σία παροχής υπη­ρε­σίας μετα­φο­ράς νερού από την ΤΕ.ΛΑ.ΚΑ Α.Ε και ζήτησε την ακύρωσή της υπ’ αρ. 170/2024 από­φα­σης της Δημο­τι­κής Επι­τρο­πής του Δήμου Καρ­πά­θου.

Με την υπ αρ. 170/2024 απόφαση της , η Δημο­τική Επι­τροπή του Δήμου Καρ­πά­θου απο­φά­σισε κατά πλειο­ψη­φία ότι: «Εγκρί­νει την αποδοχή δωρεάς παροχής υπη­ρε­σιών μετα­φο­ράς νερού της εται­ρείας ΤΕΛΑΚΑ ΑΕ.»

Προ­έ­κυψε ότι στη συνε­δρί­αση της Δημο­τι­κής Επι­τρο­πής του Δ. Καρ­πά­θου στις 09-07-2024 έλαβε μέρος και ψήφισε υπερ της λήψης της υπό εξέταση από­φα­σης το μέλος της Δημο­τι­κής Επι­τρο­πής, Δημο­τι­κός Σύμ­βου­λος και Αντι­δή­μαρ­χος Ύδρευ­σης Άρδευ­σης και Απο­χέ­τευ­σης κ. Μανω­λά­κης Θεο­δό­σιος.

Σύμφωνα με το έγγραφο του Τμή­μα­τος Μητρώου/Υπη­ρε­σία Γ.Ε.Μ.Η του Επι­με­λη­τη­ρίου Δωδε­κα­νή­σου ,το οποίο μας προ­σκο­μί­στηκε, δια­πι­στώ­νε­ται ότι ο κος Φελ­λου­ζής Κων­στα­ντί­νος του Μιχαήλ , μετέχει στην εν λόγω εται­ρεία ΤΕ.ΛΑ.ΚΑ Α.Ε, ως Μέλος του Διοι­κη­τι­κού Συμ­βου­λίου αυτής.

Ο Δημο­τι­κός σύμ­βου­λος και Αντι­δή­μαρ­χος Ύδρευ­σης Άρδευ­σης και Απο­χέ­τευ­σης και μέλος της Δημο­τι­κής Επι­τρο­πής του Δ. Καρ­πά­θου κ. Μανω­λά­κης Θεο­δό­σιος, έχει συγ­γέ­νεια εξ αγχι­στείας με το Μέλος του Διοι­κη­τι­κού Συμ­βου­λίου της εται­ρείας ΤΕ.ΛΑ.ΚΑ Α.Ε κο Φελ­λουζη Κων­στα­ντίνο (τυγ­χά­νει σύζυγος της κόρης του) και όφειλε να απέχει από την συνε­δρί­αση της Δημο­τι­κής Επι­τρο­πής κατά τη συζή­τηση του θέματος της απο­δο­χής δωρεάς παροχής υπη­ρε­σιών μετα­φο­ράς νερού της εται­ρείας ΤΕ.ΛΑ.ΚΑ ΑΕ. (Όπως ορθά έπραξε ο Προ­έ­δρος της Δημο­τι­κής Επι­τρο­πής και Δήμαρ­χος Καρ­πά­θου κος Φελ­λου­ζής Μιχαήλ λόγω συγ­γέ­νειας με μέλος της δωρή­τριας εται­ρείας)

Προ­έ­κυψε ότι δεν τηρή­θη­καν οι δια­τά­ξεις του άρθρου 3Α του Ν.4182/2013«Ρύθμιση θεμάτων δωρεών προς φορείς του δημο­σίου τομέα» και παρα­βιά­σθη­καν οι δια­τά­ξεις της παρ.11 του άρθρου 75 του ν.3852/2010 καθώς ο Δημο­τι­κός Σύμ­βου­λος και μέλος της Δημο­τι­κής Επι­τρο­πής κ. Μανω­λά­κης Θεο­δό­σιος δεν απείχε από την συνε­δρί­αση κατά τη συζή­τηση του θέματος της απο­δο­χής δωρεάς παροχής υπη­ρε­σιών μετα­φο­ράς νερού της εται­ρείας ΤΕ.ΛΑ.ΚΑ ΑΕ αλλά αντι­θέ­τως μετείχε σε αυτή, ειση­γή­θηκε το θέμα και ψήφισε τελικώς υπερ της ληφθεί­σας υπ’ αρ. 170/2024 από­φα­σης.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.