Ειδήσεις

Αιγαίο: 28 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικό UAV

Για τρίτη συνεχόμενη μέρα, το Σάββατο, συνέχισε το μπαράζ παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου η Τουρκία, αυτή τη φορά χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένο αεροσκάφος το οποίο εισήλθε παράνομα 28 φορές. Το προηγούμενο 48ωρο η τουρκική πολεμική αεροπορία προέβη συνολικά σε 126 παραβιάσεις και παραβάσεις.

Επίσης, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος πραγματοποίησε και μία παράβαση του FIR Αθηνών, σύμφωνα με στοιχεία του ΓΕΕΘΑ.

Προχθές, προέβη σε 43 παραβιάσεις, ενώ προχθές πραγματοποίησε 80 παραβιάσεις.

Συγκεκριμένα  5 τουρκικά F-16 σε δύο σχηματισμούς και 2 μη επανδρωμένα αεροσκάφη παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο 43 φορές (εκ των οποίων οι 4 παραβάσεις).

Προχθές πραγματοποίησαν τέσσερις υπερπτήσεις σε Ανθρωποφάγους, Μακρονήσι και Καλόγερους, καθώς και πάνω από την Κίναρο, προβαίνοντας παράλληλα σε 80 συνολικά παραβιάσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ.

Ακόμα, την ίδια ημέρα, αργά το απόγευμα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV πέταξε πάνω από την Κίναρο για δεύτερη συνεχή ημέρα. Συγκεκριμένα το τουρκικό UAV που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και στη συνέχεια πέταξε πάλι πάνω από την Κίναρο στα 19.000 πόδια στις 18:53 μ.μ..

Υπενθυμίζεται ότι τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV πέταξε την περασμένη Τετάρτη πάνω από το νησί στα 19.000 πόδια στις 15:05 μ.μ., ενώ ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ζεύγος τουρκικών F-16 που είχε εισέλθει στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, είχε πετάξει πάνω από την Κίναρο στα 27.000 πόδια.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου