Περιοδεία στο βόρειο συγκρότημα του νομού Δωδεκανήσου πραγματοποιεί ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Κάλυμνο.
Ο κ. Χριστοδουλάκης, στη διάρκεια της επίσκεψής του σε Κάλυμνο και Κω, είχε επαφές με τα τοπικά στελέχη και συναντήθηκε με τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Β. Συγκροτήματος του ΚΙΝ.ΑΛ.
Στη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκε η εκλογική ετοιμότητα στο ΚΙΝ.ΑΛ. οι υποψηφιότητες για το ψηφοδέλτιο των εθνικών εκλογών αλλά και οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπου στην Κω και στην Κάλυμνο, μέχρι στιγμής μόνον ο Γιώργος Κυρίτσης και ο Δημήτρης Διακομιχάλης αντιστοίχως, έχουν εκφράσει επισήμως την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν τον δημαρχιακό θώκο.
Ως προς το ψηφοδέλτιο των εθνικών εκλογών, η πρόταση της Ν.Ε. Β. Συγκροτήματος του ΚΙΝ.ΑΛ. περιλαμβάνει τέσσερις υποψηφιότητες:
– Κατερίνα Γαβαλά γραμματέας Ν.Ε. Β. Συγκροτήματος ΚΙΝ.ΑΛ. (Επαρχία Καλύμνου)
– Μιχάλης Διαμάντης μέλος Ν.Ε. (Επαρχία Κω)
– Νίκος Κανταρζής υποψήφιος βουλευτής (Επαρχία Κω)
– Βασίλης Χατζηγιακουμής πρώην δήμαρχος Δικαίου (Επαρχία Κω).
Μ. Χριστοδουλάκης:
Δεν χαρίζουμε ούτε μισό
χιλιοστό από τα εθνικά
μας σύνορα
Ο κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης, με αφορμή την επίσκεψή του σε Κάλυμνο και Κω, δήλωσε στη “δ”: Από τις ακριτικές μας περιοχές στέλνουμε ξεκάθαρα το μήνυμα: Τα σύνορα μας, η εθνική μας κυριαρχία και τα εθνικά μας συμφέροντα δεν είναι υπό διαπραγμάτευση! Όπως δεν διεκδικούμε τίποτα από την εθνική κυριαρχία των γειτόνων μας, έτσι δε χαρίζουμε ούτε μισό χιλιοστό από τα εθνικά μας σύνορα, χερσαία ή θαλάσσια. Με αφορμή τις διαρκείς προκλήσεις της Τουρκίας με τελευταία αυτή σε βάρος των Ελλήνων ψαράδων στη Λέρο, σε ελληνικά χωρικά ύδατα, καλούμε την ελληνική ακτοφυλακή να προστατέψει τα σύνορα μας και τους Έλληνες αλιείς. Κύριε Τσίπρα, η θάλασσα έχει σύνορα και θα τα διασφαλίσουμε! Τα δημοκρατικά αντανακλαστικά των Δωδεκανησίων θα εκφραστούν στις επόμενες εκλογές. Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη είναι και πάλι εδώ. Οι επόμενες εκλογές θα είναι εκλογές για τρεις και το Κίνημα Αλλαγής θα είναι η θετική έκπληξη και πρωταγωνιστής την επόμενη ημέρα, ακριβώς για να μπορέσουμε να δώσουμε ουσιαστικές λύσεις με κατεύθυνση την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου μετά τις εκλογές».
Κατερίνα Γαβαλά:
Δεν υπάρχει πια χώρος
για επιφανειακές κινήσεις
Με αφορμή την επίσκεψη του γραμματέα του ΚΙΝ.ΑΛ. στο βόρειο συγκρότημα του νομού Δωδεκανήσου και τις διεργασίες για την προετοιμασία του κόμματος στα Δωδεκάνησα, η γραμματέας της Ν.Ε. κ. Κατερίνα Γαβαλά, η οποία ήταν υποψήφια βουλευτής Δωδεκανήσου το 2012 με το ΠΑΣΟΚ, δήλωσε στη “δ”: «Η ανανέωση στον χώρο της κεντροαριστεράς είναι σαφής όπως άλλωστε δηλώνει η επιλογή του γραμματέα στο πρόσωπο του Μανώλη Χριστοδουλάκη. Το ΚΙΝΑΛ έτοιμο να σταθεί δίπλα στον Έλληνα όπως αυτός έχει ανάγκη, πρωταγωνιστώντας την επόμενη μέρα των εκλογών με ένα σταθερό βλέμμα στο κοινωνικό κράτος και μια σαφή αναπτυξιακή οικονομική πορεία, ενισχύοντας τον μεσαίο χώρο και πάνω απ’ όλα προστατεύοντας τον Ελληνα πολίτη στην χώρα του. Όσο η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραμένει στην εξουσία, τόσο η χώρα μας βυθίζεται οικονομικά, αξιακά και τώρα πια είναι φανερό μετά την πρόσφατη τραγωδία στο Μάτι και τα επεισόδια με τους ψαράδες μας στην Λέρο, ότι τίθενται σε κίνδυνο λόγω των επιλογών της, ακόμα και οι ζωές μας. Δεν υπάρχει πια χώρος για επιφανειακές κινήσεις, ψέματα και φρούδες υποσχέσεις στην πολιτική ζωή της χώρας. Κι εμείς είμαστε εδώ για να πούμε μόνο αλήθειες, και με υπευθυνότητα να ανασυγκρότησουμε μαζί σας την Ελλάδα που μας αξίζει».
Ο γραμματέας του ΚΙΝ.ΑΛ. παρέμεινε μερικές ημέρες στην Κάλυμνο, χθες επισκέφθηκε την Κω και σήμερα αναμένεται να αναχωρήσει, ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στο βόρειο συγκρότημα του νομού.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ