Συνεντεύξεις

Π. Mιχαήλου: «Ο Αντώνης Καμπουράκης αποτελεί την τελευταία ελπίδα για το νησί μας»

«Ερωτευμένος με τον τόπο μου και με μεγάλη διάθεση για προσφορά μεν, απογοητευμένος όμως με την απόλυτη μετριότητα που επικρατεί στο νησί μας σε όλα τα επίπεδα», δηλώνει σήμερα στην «δ» ο κ. Παναγιώτης Μιχαήλου, υποψήφιος με τον συνδυασμό του κ. Αντώνη Καμπουράκη για τον Δήμο Ρόδου.
Γνωστός από την ενασχόλησή του με τη Νέα Δημοκρατία εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ο κ. Μιχαήλου μιλάει για την απόφασή του, για την κατάσταση στην Ρόδο όπως έχει διαμορφωθεί και τις προτεραιότητες που θα πρέπει να έχει η νέα δημοτική αρχή.

Η συνέντευξη αναλυτικά:
• Κύριε Μιχαήλου, αποφασίσατε να ταχθείτε στο πλευρό του κ. Αντώνη Καμπουράκη και να κατεβείτε στην πολιτική κονίστρα των εκλογών για τον Δήμο Ρόδου. Τι σας ώθησε σε αυτή την απόφασή;
Αν με ρωτούσατε ένα χρόνο πριν θα σας απαντούσα ειλικρινά ότι δεν πέρναγε ούτε σαν σκέψη από το μυαλό μου το ενδεχόμενο να είμαι υποψήφιος για την αυτοδιοίκηση και μάλιστα στον πρώτο βαθμό . Ερωτευμένος με τον τόπο μου και με μεγάλη διάθεση για προσφορά μεν, απογοητευμένος όμως με την απόλυτη μετριότητα που επικρατεί στο νησί μας σε όλα τα επίπεδα. Και κάπου εκεί μεσολαβεί η καταλυτική υποψηφιότητα του Αντώνη Καμπουράκη και ανατρέπει τα δεδομένα. Ενώνουμε την αγάπη για το νησί μας και συμπορευόμαστε σε ένα ελπιδοφόρο μονοπάτι νίκης. Γεννήθηκε όραμα, αυτό που λείπει πολλά χρόνια τώρα με αποτέλεσμα τον επώδυνο συμβιβασμό όλων μας με την ζοφερή καθημερινότητα. Ξεκάθαρα λοιπόν, η υποψηφιότητα του Αντώνη τάραξε τα νερά και με γέμισε αυτοπεποίθηση για την επόμενη μέρα. Συνειδητοποίησα ότι Γνωρίζω – Θέλω και Μπορώ να βοηθήσω τον τόπο μου.
Η υποψηφιότητα του κ. Καμπουράκη, ανακοινώθηκε σχετικά πολύ νωρίς –από πέρσι τον Αύγουστο. Ωστόσο έγινε δεκτή με ικανοποίηση από την κοινή γνώμη και μάλιστα σε πανελλαδικό επίπεδο. Παίζει ρόλο η προσωπικότητα και η εμπειρία ενός ανθρώπου της αγοράς στην διεκδίκηση ενός δήμου που έχει τόση μεγάλη βαρύτητα;
Μπορείς να δώσεις κάτι το οποίο δεν σου ανήκει και δεν το ορίζεις; Ο καθένας δίνει ό,τι έχει. Ο Αντώνης Καμπουράκης σε αντίθεση με τον νυν δήμαρχο εκπέμπει λάμψη και αίγλη. Αυτό χρειάζεται ο τόπος. Τη λάμψη που ταιριάζει στο ομορφότερο νησί του κόσμου. Είναι αυτονόητο ότι η προσωπικότητα και οι εμπειρίες του ηγέτη συμπαρασύρουν τον σχεδιασμό και ανεβάζουν τον πήχη των προσδοκιών. Προαπαιτούμενο για την επίτευξη των στόχων είναι το μείγμα πολλαπλών παραμέτρων που μόνο ένας άνθρωπος με τα προσόντα τα οποία αναφέρετε μπορεί αρμονικά να δημιουργήσει. Κύρος, γνωριμίες, τεχνοκρατική επάρκεια, οριοθέτηση στόχων, επιλογή συνεργατών, διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, επιμονή, υπομονή, σύγκρουση για το καλό του τόπου… αν όχι ο Αντώνης τότε ποιος;
Μακάρι το παράδειγμα του Αντώνη να ακολουθήσουν στο μέλλον κι άλλες προσωπικότητες σε όλη τη χώρα. Μόνο τότε θα είμαι αισιόδοξος για την αλλαγή πορείας της πατρίδας μας. Ο Αντώνης Καμπουράκης αποτελεί την τελευταία ελπίδα για το νησί μας.
• Κατά την άποψή σας, τι αφήνει πίσω της…. η σημερινή δημοτική αρχή, του Φώτη Χατζηδιάκου;
Πέρα από τις φιλότιμες προσπάθειες ορισμένων εκ των συνεργατών του, τίποτα που να θεωρείται σημαντικό ή εμβληματικό. Πορεύτηκε δίχως σχέδιο και όραμα για το νησί. Θα μείνει στην ιστορία σαν ο δήμαρχος που μπάλωνε τρύπες. Μεταξεταστέος, δίχως συμβολή στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Ανύπαρκτος στην συνδρομή αναπτυξιακής πορείας του τόπου. Μιλάει για σημαντικό έργο στο νησί το οποίο δυστυχώς για όλους μας κανείς δεν μπορεί να δει. Έργο εικονικής πραγματικότητας.
Εμμονικός και εκδικητικός με όσους διαφώνησαν μαζί του. Πολιτική καρικατούρα βγαλμένη από τις χειρότερες εποχές που γνώρισε ο τόπος. Δυστυχώς ακόμα μια χαμένη πενταετία.
• Ποιες θα πρέπει να είναι οι προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής Ρόδου;
Η νέα δημοτική αρχή που έρχεται “με Δύναμη για τη Ρόδο” πρέπει σε πρώτη φάση να ανακτήσει την χαμένη εμπιστοσύνη των πολιτών, να τους ανεβάσει το επίπεδο προσδοκιών και να τους καταστήσει συμμέτοχους στο καινούριο που έρχεται. Η αναβάθμιση της ποιότητας της καθημερινότητας είναι αυτονόητη αλλά βασική προϋπόθεση για να μπούμε όλοι στη λογική της υψηλότερης στόχευσης.
H βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη πρέπει να αποτελεί την «αιχμή του δόρατος» και πρώτη προτεραιότητα για κάθε δημοτική αρχή, με παρεμβάσεις στον τομέα της ασφάλειας, του περιβάλλοντος και της καθαριότητας της πόλης.
Η νέα δημοτική αρχή μπορεί και πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ αυτή την κρίσιμη περίοδο, προσφέροντας κοινωνικές υπηρεσίες που θα συμβάλλουν στη συνοχή και αλληλεγγύη και παρεμβαίνοντας στο ζήτημα της απασχόλησης και, όσο είναι δυνατόν, της ανάπτυξης.
Στόχος ενός Δήμου πρέπει να είναι να γίνει ένας «έξυπνος Δήμος», τόπος καινοτομίας, ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, βελτιωμένης ποιότητας ζωής, ηλεκτρονικής και συμμετοχικής διακυβέρνησης, ενεργειακά αποδοτικός, με ισχυρή προστασία του περιβάλλοντος.
Ταυτόχρονα να γίνει όμως και ένας Δήμος με ισχυρή πολιτιστική ταυτότητα, ενισχύοντας τη δημιουργικότητα των πολιτιστικών συλλόγων του νησιού και όχι μόνο.
• Ποια είναι τα προβλήματα του νησιού που «πονάνε» τους Ροδίτες κατά την άποψή σας;
Τα προβλήματα των Ροδιτών είναι πολλά και χρόνια. Δεν μπορούν τόσο απλά να κατηγοριοποιηθούν και να αξιολογηθούν. Το νησί μας είναι μεγάλο και κάθε περιοχή αντιμετωπίζει διαφορετικά προβλήματα. Δεν φτάνουν λίγες γραμμές για να αναλυθούν. Νομίζω ότι λίγο πολύ όλοι τα έχουμε στο μυαλό μας ίσως με διαφορετική ιεράρχηση. Οδοποιία, καθαριότητα, χώροι πρασίνου, πάρκα, συντήρηση δημοτικών κτηρίων, στήριξη των ασθενέστερων συμπολιτών μας, τουρισμός. Μπορώ να γράφω ώρες, και όσο τα σκέφτομαι συνειδητοποιώ ότι από 1η του Σεπτέμβρη, ημέρα των γενεθλίων μου… μας περιμένει πολλή δουλειά!
• Η ενασχόλησή σας με την τοπική αυτοδιοίκηση θα αναστείλει ή θα περιορίσει την κομματική σας δράση;
Όταν και οι πέτρες γνωρίζουν την σχέση μου με την Νέα Δημοκρατία και τις κομματικές μου ιδιότητες, θα ήταν τουλάχιστον γελοίο να αποποιηθώ την ιστορία μου για να φορέσω τον μανδύα του “ανεξάρτητου υποψηφίου”. Αυτές είναι πρακτικές άλλων που εγώ δεν θα υιοθετήσω ποτέ. Μάτωσα για την παράταξή μου και υπερασπίστηκα με σθένος την τιμή και την υπόληψη των Νεοδημοκρατών όταν δεχόμασταν μαζικές επιθέσεις από τις δυνάμεις του λαϊκισμού και των ευκαιριακών υποστηρικτών τους. Το πιο ακριβό παράσημό μου ότι δικαιωμένος, συνεχίζω να μιλώ για πολιτική, ενώ κάποιοι άλλοι σιωπούν. Η πορεία μου όμως έδειξε ότι δεν έχω «κολλήματα» και έχω βάλει πλάτη σε προσπάθειες ανθρώπων με διαφορετικές πολιτικές καταβολές για το καλό του τόπου μας. Γιατί πρώτα από όλα η Ρόδος μας και τα όμορφα Δωδεκάνησά μας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου