ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπό έλεγχο η φωτιά στον υποσταθμό ηλεκτροδότησης που προκάλεσε το blackout στο Χίθροου – Δεν βλέπουν «εγκληματική ενέργεια»

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΦΩΤΙΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Συ­νε­χί­ζε­ται η έρευ­να για τα αίτια της με­γά­λης πυρ­κα­γιάς – Δεν φαί­νε­ται να οφεί­λε­ται σε σα­μπο­τάζ, λέει ο υπουρ­γός Ενέρ­γειας της χώρας

Υπό έλεγ­χο τέ­θη­κε η πυρ­κα­γιά σε υπο­σταθ­μό του δι­κτύ­ου ηλε­κτρο­δό­τη­σης, στην οποία οφεί­λε­ται η ανα­στο­λή λει­τουρ­γί­ας του διε­θνούς αε­ρο­δρο­μί­ου Χί­θρο­ου του Λον­δί­νου, ανα­κοί­νω­σε η πυ­ρο­σβε­στι­κή υπη­ρε­σία της πρω­τεύ­ου­σας της Βρε­τα­νί­ας.

«Θέ­σα­με με επι­τυ­χία υπό έλεγ­χο την πυρ­κα­γιά και απο­τρέ­ψα­με πε­ραι­τέ­ρω εξά­πλω­σή της», ση­μεί­ω­σε ο εκ­πρό­σω­πος της πυ­ρο­σβε­στι­κής υπη­ρε­σί­ας Πατ Γκόλ­μπερν σε σχε­τι­κή ανα­κοί­νω­ση που εκ­δό­θη­κε. «Θα πα­ρα­μεί­νου­με πα­ρό­ντες στο ση­μείο καθ’όλη τη διάρ­κεια της ημέ­ρας, προ­κει­μέ­νου να βοη­θή­σου­με (το εθνι­κό δί­κτυο ηλε­κτρο­δό­τη­σης) National Grid», πρό­σθε­σε.

«Οι ερευ­νη­τές μας για την πυρ­κα­γιά θα ξε­κι­νή­σουν την έρευ­νά τους και θα συ­νε­χί­σου­με να συ­νερ­γα­ζό­μα­στε στενά με τους εταί­ρους μας για να ελα­χι­στο­ποι­ή­σου­με τα προ­βλή­μα­τα και να υπο­στη­ρί­ξου­με την κοι­νό­τη­τα», ση­μεί­ω­σε επί­σης η London Fire Brigade σε ανάρ­τη­σή της στο μέσο κοι­νω­νι­κής δι­κτύ­ω­σης X.

Δεν υπάρ­χουν εν­δεί­ξεις ότι η τε­ρά­στια πυρ­κα­γιά στον υπο­σταθ­μό του Χέιζ που τρο­φο­δο­τεί το Χί­θρο­ου οφεί­λε­ται σε εγκλη­μα­τι­κή πράξη, δή­λω­σε πα­ράλ­λη­λα ο Βρε­τα­νός υπουρ­γός Ενέρ­γειας Εντ Μί­λι­μπαντ.

 

Η «κα­τα­στρο­φι­κή» αυτή πυρ­κα­γιά, όπως την χα­ρα­κτή­ρι­σε, μι­λώ­ντας πα­ράλ­λη­λα στο Sky News, έθεσε εκτός λει­τουρ­γί­ας εφε­δρι­κή γεν­νή­τρια στον υπο­σταθ­μό.

«Υπάρ­χουν εφε­δρι­κοί μη­χα­νι­σμοί αλλά δε­δο­μέ­νης της κλί­μα­κας της πυρ­κα­γιάς οι εφε­δρι­κοί μη­χα­νι­σμοί δεί­χνουν επί­σης πως επη­ρε­ά­στη­καν», ση­μεί­ω­σε ο Μί­λι­μπαντ.

«Υπάρ­χει εφε­δρι­κή γεν­νή­τρια, αλλά και αυτή επη­ρε­ά­στη­κε από τη φωτιά, κάτι το οποίο δίνει μια αί­σθη­ση του πόσο ασυ­νή­θι­στη και πρω­το­φα­νής ήταν», πρό­σθε­σε.

Το Εθνι­κό Δί­κτυο ηλε­κτρο­δό­τη­σης ερ­γά­ζε­ται για την απο­κα­τά­στα­ση της ηλε­κτρο­δό­τη­σης χρη­σι­μο­ποιώ­ντας άλλο εφε­δρι­κό σύ­στη­μα, ση­μεί­ω­σε ο Μί­λι­μπαντ, επι­ση­μαί­νο­ντας ότι η κυ­βέρ­νη­ση θα προ­σπα­θή­σει να δια­λευ­κά­νει τα αίτια της πυρ­κα­γιάς και να αντλή­σει δι­δάγ­μα­τα για το μέλ­λον όσον αφορά τις υπο­δο­μές της Βρε­τα­νί­ας.

Το αε­ρο­δρό­μιο Χί­θρο­ου του Λον­δί­νου, το με­γα­λύ­τε­ρο στην Ευ­ρώ­πη, ανα­γκά­στη­κε να ανα­στεί­λει τη λει­τουρ­γία του σή­με­ρα για όλη την ημέρα λόγω δια­κο­πής ρεύ­μα­τος που οφει­λό­ταν στην πυρ­κα­γιά που προ­κλή­θη­κε στον υπο­σταθ­μό του δι­κτύ­ου ηλε­κτρο­δό­τη­σης στο Χέιζ, δυ­τι­κό προ­ά­στιο της βρε­τα­νι­κής πρω­τεύ­ου­σας, ο οποί­ος εγ­γυά­ται την τρο­φο­δο­σία του αε­ρο­δρο­μί­ου, γε­γο­νός που προ­κά­λε­σε προ­βλή­μα­τα στις αε­ρο­πο­ρι­κές με­τα­κι­νή­σεις πα­γκο­σμί­ως.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.