ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπό έλεγχο η φωτιά στον υποσταθμό ηλεκτροδότησης που προκάλεσε το blackout στο Χίθροου – Δεν βλέπουν «εγκληματική ενέργεια»

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΦΩΤΙΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Συνε­χί­ζε­ται η έρευνα για τα αίτια της μεγάλης πυρ­κα­γιάς – Δεν φαί­νε­ται να οφεί­λε­ται σε σαμπο­τάζ, λέει ο υπουρ­γός Ενέρ­γειας της χώρας

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρ­κα­γιά σε υπο­σταθμό του δικτύου ηλε­κτρο­δό­τη­σης, στην οποία οφεί­λε­ται η ανα­στολή λει­τουρ­γίας του διε­θνούς αερο­δρο­μίου Χίθροου του Λον­δί­νου, ανα­κοί­νωσε η πυρο­σβε­στική υπη­ρε­σία της πρω­τεύ­ου­σας της Βρε­τα­νίας.

«Θέσαμε με επι­τυ­χία υπό έλεγχο την πυρ­κα­γιά και απο­τρέ­ψαμε περαι­τέρω εξά­πλωσή της», σημεί­ωσε ο εκπρό­σω­πος της πυρο­σβε­στι­κής υπη­ρε­σίας Πατ Γκόλ­μπερν σε σχετική ανα­κοί­νωση που εκδό­θηκε. «Θα παρα­μεί­νουμε παρό­ντες στο σημείο καθ’όλη τη διάρ­κεια της ημέρας, προ­κει­μέ­νου να βοη­θή­σουμε (το εθνικό δίκτυο ηλε­κτρο­δό­τη­σης) National Grid», πρό­σθεσε.

«Οι ερευ­νη­τές μας για την πυρ­κα­γιά θα ξεκι­νή­σουν την έρευνά τους και θα συνε­χί­σουμε να συνερ­γα­ζό­μα­στε στενά με τους εταί­ρους μας για να ελα­χι­στο­ποι­ή­σουμε τα προ­βλή­ματα και να υπο­στη­ρί­ξουμε την κοι­νό­τητα», σημεί­ωσε επίσης η London Fire Brigade σε ανάρ­τησή της στο μέσο κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης X.

Δεν υπάρ­χουν ενδεί­ξεις ότι η τερά­στια πυρ­κα­γιά στον υπο­σταθμό του Χέιζ που τρο­φο­δο­τεί το Χίθροου οφεί­λε­ται σε εγκλη­μα­τική πράξη, δήλωσε παράλ­ληλα ο Βρε­τα­νός υπουρ­γός Ενέρ­γειας Εντ Μίλι­μπαντ.

 

Η «κατα­στρο­φική» αυτή πυρ­κα­γιά, όπως την χαρα­κτή­ρισε, μιλώ­ντας παράλ­ληλα στο Sky News, έθεσε εκτός λει­τουρ­γίας εφε­δρική γεν­νή­τρια στον υπο­σταθμό.

«Υπάρ­χουν εφε­δρι­κοί μηχα­νι­σμοί αλλά δεδο­μέ­νης της κλί­μα­κας της πυρ­κα­γιάς οι εφε­δρι­κοί μηχα­νι­σμοί δεί­χνουν επίσης πως επη­ρε­ά­στη­καν», σημεί­ωσε ο Μίλι­μπαντ.

«Υπάρχει εφε­δρική γεν­νή­τρια, αλλά και αυτή επη­ρε­ά­στηκε από τη φωτιά, κάτι το οποίο δίνει μια αίσθηση του πόσο ασυ­νή­θι­στη και πρω­το­φα­νής ήταν», πρό­σθεσε.

Το Εθνικό Δίκτυο ηλε­κτρο­δό­τη­σης εργά­ζε­ται για την απο­κα­τά­σταση της ηλε­κτρο­δό­τη­σης χρη­σι­μο­ποιώ­ντας άλλο εφε­δρικό σύστημα, σημεί­ωσε ο Μίλι­μπαντ, επι­ση­μαί­νο­ντας ότι η κυβέρ­νηση θα προ­σπα­θή­σει να δια­λευ­κά­νει τα αίτια της πυρ­κα­γιάς και να αντλή­σει διδάγ­ματα για το μέλλον όσον αφορά τις υπο­δο­μές της Βρε­τα­νίας.

Το αερο­δρό­μιο Χίθροου του Λον­δί­νου, το μεγα­λύ­τερο στην Ευρώπη, ανα­γκά­στηκε να ανα­στεί­λει τη λει­τουρ­γία του σήμερα για όλη την ημέρα λόγω δια­κο­πής ρεύ­μα­τος που οφει­λό­ταν στην πυρ­κα­γιά που προ­κλή­θηκε στον υπο­σταθμό του δικτύου ηλε­κτρο­δό­τη­σης στο Χέιζ, δυτικό προ­ά­στιο της βρε­τα­νι­κής πρω­τεύ­ου­σας, ο οποίος εγγυά­ται την τρο­φο­δο­σία του αερο­δρο­μίου, γεγονός που προ­κά­λεσε προ­βλή­ματα στις αερο­πο­ρι­κές μετα­κι­νή­σεις παγκο­σμίως.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.