ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπουργείο Υγείας: Συγκροτείται 7μελής Εθνική Επιτροπή Διατροφής – Οι στόχοι

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Το έργο της Εθνι­κής Επι­τρο­πής θα πε­ρι­λαμ­βά­νει δρά­σεις για τη βελ­τί­ω­ση της δια­τρο­φής και της υγεί­ας των πο­λι­τών. Πρό­ε­δρος ορί­ζε­ται η κα­θη­γή­τρια Υγιει­νής και Επι­δη­μιο­λο­γί­ας του ΕΚΠΑ, Νάσκα Αν­δρο­νί­κη

Στη συ­γκρό­τη­ση Εθνι­κής Επι­τρο­πής Δια­τρο­φής προ­χώ­ρα­ει το υπουρ­γείο Υγεί­ας, για τη δια­μόρ­φω­ση εθνι­κής δια­τρο­φι­κής πο­λι­τι­κής με κύριο άξονα την προ­στα­σία και προ­α­γω­γή της δη­μό­σιας υγεί­ας σε εθνι­κό επί­πε­δο.

Σύμ­φω­να με τη σχε­τι­κή από­φα­ση της ανα­πλη­ρώ­τριας υπουρ­γού Υγεί­ας, Ει­ρή­νης Αγα­πη­δά­κη, η επι­τρο­πή θα είναι 7μελής και θα γνω­μο­δο­τεί για σχέ­δια νο­μο­θε­τι­κών ρυθ­μί­σε­ων, ως προς τη δια­τρο­φή, σε συ­νάρ­τη­ση με την υγεία.

Το έργο της Εθνι­κής Επι­τρο­πής θα πε­ρι­λαμ­βά­νει δρά­σεις για τη βελ­τί­ω­ση της δια­τρο­φής και της υγεί­ας του κοι­νού, με­τα­ξύ άλλων, μέσω της εκ­πό­νη­σης προ­τά­σε­ων, σύ­ντα­ξης γνω­μο­δο­τή­σε­ων καθώς και δια­μόρ­φω­ση εθνι­κών θέ­σε­ων σε ζη­τή­μα­τα δια­τρο­φής, οι οποί­ες θα βα­σί­ζο­νται σε διε­θνείς συ­στά­σεις. Στο επί­κε­ντρο των δρά­σε­ων της Επι­τρο­πής θα βρε­θεί επί­σης η αντι­με­τώ­πι­ση της πα­χυ­σαρ­κί­ας.

Πρό­ε­δρος της Εθνι­κής Επι­τρο­πής ορί­ζε­ται η κα­θη­γή­τρια Υγιει­νής και Επι­δη­μιο­λο­γί­ας του ΕΚΠΑ, Νάσκα Αν­δρο­νί­κη, με ανα­πλη­ρώ­τρια την επί­σης κα­θη­γή­τρια Υγιει­νής και Επι­δη­μιο­λο­γί­ας του ΕΚΠΑ Μπε­νέ­του Βα­σι­λι­κή.

Τα μέλη της νέας Επι­τρο­πής

Νάσκα Αν­δρο­νί­κη, Κα­θη­γή­τρια Υγιει­νής και Επι­δη­μιο­λο­γί­ας, Ερ­γα­στή­ριο Υγιει­νής, Επι­δη­μιο­λο­γί­ας και Ια­τρι­κής Στα­τι­στι­κής, Ια­τρι­κή Σχολή Εθνι­κού και Κα­πο­δι­στρια­κού Πα­νε­πι­στη­μί­ου Αθη­νών (Ε.Κ.Π.Α.)

Μπε­νέ­του Βα­σι­λι­κή, Κα­θη­γή­τρια Υγιει­νής και Επι­δη­μιο­λο­γί­ας, Ερ­γα­στή­ριο Υγιει­νής, Επι­δη­μιο­λο­γί­ας και Ια­τρι­κής Στα­τι­στι­κής, Ια­τρι­κή Σχολή Ε.Κ.Π.Α.

Λά­γιου Αρετή, Κα­θη­γή­τρια Επι­δη­μιο­λο­γί­ας, Πρό­λη­ψης Νο­ση­μά­των και Δη­μό­σιας Υγεί­ας, Διευ­θύ­ντρια του Ερ­γα­στη­ρί­ου Υγιει­νής και Επι­δη­μιο­λο­γί­ας, Τμήμα Δη­μό­σιας και Κοι­νο­τι­κής Υγεί­ας, Πα­νε­πι­στή­μιο Δυ­τι­κής Ατ­τι­κής (Πα.Δ.Α.).

Μα­νιός Ιω­άν­νης, Κα­θη­γη­τής Δια­τρο­φι­κής Αγω­γής και Δια­τρο­φι­κής Αξιο­λό­γη­σης, Σχολή Επι­στη­μών Υγεί­ας και Αγω­γής, Χα­ρο­κό­πειο Πα­νε­πι­στή­μιο.

Ζα­μπέ­λας Αντώ­νιος, Πρό­ε­δρος του Ενιαί­ου Φορέα Ελέγ­χου Τρο­φί­μων (Ε.Φ.Ε.Τ.), Κα­θη­γη­τής Δια­τρο­φής του Αν­θρώ­που στο Τμήμα Επι­στή­μης Τρο­φί­μων και Δια­τρο­φής του Αν­θρώ­που του Γε­ω­πο­νι­κού Πα­νε­πι­στη­μί­ου Αθη­νών.

Πα­πα­δη­μη­τρί­ου Βα­σι­λι­κή, Γε­νι­κή Διευ­θύ­ντρια του Συν­δέ­σμου Ελ­λη­νι­κών Βιο­μη­χα­νιών Τρο­φί­μων και  Ποτών (Σ.Ε.Β.Τ.).

Κο­ντε­λέ Ιω­άν­να, του κλά­δου ΠΕ Διαι­το­λο­γί­ας, με ει­δι­κό­τη­τα Διαι­το­λο­γί­ας, η οποία υπη­ρε­τεί στη Διεύ­θυν­ση Δη­μό­σιας Υγεί­ας και Υγιει­νής Πε­ρι­βάλ­λο­ντος του Υπουρ­γεί­ου Υγεί­ας, αρ­μό­δια σε θέ­μα­τα δια­τρο­φής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.