Ειδήσεις

Εχετε e-mail: Σαββατιάτικο το προειδοποιητικό email προς τους οφειλέτες για να εξοφλήσουν

Ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα η αποστολή προειδοποιητικών emails σε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους με χρέη προς το δημόσιο.

Με το ηλεκτρονικό μήνυμα, το υπουργείο Οικονομικών καλεί τους οφειλέτες να εκμεταλλευτούν την ευνοϊκή ρύθμιση η οποία θα «τρέξει» μέχρι τις 27 Μαρτίου.

Στόχος είναι να αποσταλούν περισσότερα από ένα εκατομμύριο ηλεκτρονικά μηνύματα ενώ το υπουργείο Οικονομικών έχει ξεκινήσει να απευθύνεται πρωτίστως σε αυτούς που έχουν το μεγαλύτερο όφελος να μπουν στη ρύθμιση.

Αυτοί δεν είναι άλλοι από τους «παλαιούς» οφειλέτες, δηλαδή αυτούς που χρωστούν στην εφορία από το 2011 ή και νωρίτερα.

Γι’ αυτούς τους φορολογούμενους, το αρχικό χρέος έχει «φουσκώσει» υπέρμετρα λόγω προσαυξήσεων. Έτσι, με κάθε ευρώ που θα πληρώνει ο οφειλέτης μέσα στην εβδομάδα, θα μπορεί να γλιτώσει ένα ευρώ ακόμη (ή και περισσότερο σε περιπτώσεις που οι προσαυξήσεις ξεπερνούν το χρέος).

Από το πρώτο κιόλας 24ωρο λειτουργίας της ρύθμισης, παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα καθώς οι φορολογούμενοι που μπήκαν στο σύστημα για να τυπώσουν το σχετικό έγγραφο μέσω της ειδικής εφαρμογής, προσεγγίζουν τους 100.000.

Βέβαια, αυτό που ενδιαφέρει σε τελική ανάλυση, δεν είναι το πόσοι θα εκτυπώσουν, αλλά το πόσοι θα πάνε στις τράπεζες ή στις εφορίες ή στα ταχυδρομεία για να πληρώσουν.

Ολόκληρο το προειδοποιητικό email που έχουν ήδη παραλάβει ή θα παραλάβουν οι φορολογούμενοι έχει ως εξής:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Αποδέκτης: ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ, Username: ΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

ΘΕΜΑ: Eκούσια Καταβολή Ληξιπρόσθεσμων Οφειλών εκτός Ρύθμισης

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το άρθρο 34 του ν.4320/19-3-2015 από 20 έως και 27 Μαρτίου 2015 είναι δυνατή η καταβολή οποιουδήποτε ποσού βασικής οφειλής με απαλλαγή προσαυξήσεων, τόκων και προστίμων εκπρόθεσμης καταβολής που αναλογούν σε αυτό. Δίνεται η δυνατότητα επιλογής οποιουδήποτε χρέους εκτός ρύθμισης και πληρωμής μέρους ή του συνόλου της ανεξόφλητης βασικής οφειλής χωρίς επιβαρύνσεις εκπρόθεσμης καταβολής.

Η καταβολή διενεργείται είτε με τη χρήση της ταυτότητας οφειλής (Τ.Ο.) στις Τράπεζες και στα ΕΛ.ΤΑ., είτε στις Δ.Ο.Υ.

Για την άμεση ενημέρωσή σας σχετικά με την αναλυτική εικόνα των οφειλών σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή “Προσωποποιημένη Πληροφόρηση” και την εκτύπωση για “Εκούσια Καταβολή Ληξιπρόθεσμων Οφειλών εκτός Ρύθμισης” στο σύστημα TAXISnet.

Εάν έχετε ρυθμισμένα χρέη τα οποία επιθυμείτε να εντάξετε στην παραπάνω ευεργετική διάταξη, θα πρέπει να απευθύνεστε πρώτα στη Δ.Ο.Υ.

thetoc.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου