Ειδήσεις

ETC: Το 67% των Ευρωπαίων θέλουν να πάνε διακοπές με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα -Στην 4η θέση η Ελλάδα

Παρά τα συνεχή lockdowns, οι Ευρωπαίοι ενδιαφέρονται προοδευτικά για ταξίδια και διακοπές, κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021, καθώς οι εμβολιασμοί κατά του COVID-19 έχουν ξεκινήσει, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδιών (ETC) « Παρακολούθηση συναισθημάτων για εσωτερικά και ενδοευρωπαϊκά ταξίδια – Wave 4 » με δεδομένα που συλλέχθηκαν τον Δεκέμβριο του 2020 και η οποία καταδεικνύει τα εξής:

Το 32% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι σκοπεύουν να κάνουν ταξίδι κατά τον Απρίλιο-Ιούνιο του 2021, αύξηση 20% σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα Το 52% των Ευρωπαίων σκοπεύουν να ταξιδέψουν τους επόμενους έξι μήνες, αύξηση 5% σε σύγκριση με την έρευνα του Νοεμβρίου 2020 Τα αυστηρά πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας επιτρέπουν στην πλειονότητα των Ευρωπαίων (67%) να αισθάνονται ασφαλείς και αρκετά χαλαροί για να απολαύσουν το ταξίδι τους.

Αυτές οι μηνιαίες εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδιών (ETC) παρέχουν ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με τις επιπτώσεις του COVID-19 για τους Ευρωπαίους, τα ταξιδιωτικά τους σχέδια και τις προτιμήσεις σχετικά με τα είδη των προορισμών και εμπειριών, τις περιόδους διακοπών και τις ανησυχίες που σχετίζονται με ταξίδια μέσα στους επόμενους μήνες. Σύμφωνα με την έκθεση η Ισπανία με 9,8% είναι η χώρα που συγκεντρώνει τις περισσότερες προτιμήσεις των Ευρωπαίων για το επόμενο ταξίδι για διακοπές και την Τουρκία να μπαίνει στο top 10, στην 9η θέση. Η Ιταλία με 8,2%, βρίσκεται στην 2η θέση, η Γαλλία με 6,3% στην τρίτη και η Ελλάδα με 6,1%, βρίσκεται στην 4η θέση.

Η Άνοιξη του 2021 βρίσκεται πλέον στα σχέδια των Ευρωπαίων ταξιδιωτών

Το ποσοστό των Ευρωπαίων που επιθυμούν να ταξιδέψουν την Άνοιξη του 2021 για διακοπές αυξήθηκε κατά 20% σε σύγκριση με την έρευνα του Νοεμβρίου 2020, με 1 στους 3 ερωτηθέντες να δηλώνουν αυτήν την πρόθεση. Ταυτόχρονα, ο αριθμός των Ευρωπαίων που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν τους επόμενους έξι μήνες αυξήθηκε ελαφρά από 49% σε 52%. Αυτά τα δύο στοιχεία δείχνουν μια πιο θετική προοπτική για την Άνοιξη-Καλοκαίρι, ενώ μόλις το 12% των ερωτηθέντων σκέφτονται να κάνουν ταξίδι τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο του 2021.

Η τελευταία έρευνα δείχνει ότι τα ενδοευρωπαϊκά ταξίδια είναι τώρα η κορυφαία επιλογή, καθώς περισσότεροι ερωτηθέντες είναι πρόθυμοι να ταξιδέψουν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα (40%) από ότι ταξιδεύουν στο εσωτερικό (36% – μείωση 7% σε σύγκριση με την έρευνα του Νοεμβρίου). Ο ελεύθερος χρόνος είναι ο πρωταρχικός σκοπός για σχεδόν το 63% των ερωτηθέντων Ευρωπαίων που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν βραχυπρόθεσμα, ενώ η επίσκεψη φίλων και συγγενών είναι το κύριο κίνητρο για ένα άλλο 21%. Τα επαγγελματικά ταξίδια αντιπροσωπεύουν το 9% των ερωτηθέντων. Η εμπιστοσύνη στα αεροπορικά ταξίδια φαίνεται επίσης να αυξάνεται σταθερ

Πηγή money-tourism.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου