Τοπικές Ειδήσεις

Θετικά τα μηνύματα από τις «BENELUX» χώρες

Θετικά είναι τα μηνύματα από τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Ουτρέχτης VAKANTIEBEURS για τη Ρόδο. Όπως διεφάνη, οι τουριστικές ροές από την Ολλανδία, το Λουξεμβούργο και κυρίως από το Βέλγιο, θα σημειώσουν αύξηση.
Πέρυσι η Ρόδος δέχθηκε περίπου 83.000 Ολλανδούς επισκέπτες, αριθμός ο οποίος αναμένεται να αυξηθεί ελαφρώς (2-5%), μεγάλη όμως πρόκειται να είναι η αύξηση των Βέλγων επισκεπτών (άνω του 20%).
«Τα μηνύματα από την Ολλανδία και γενικότερα από της χώρες της Benelux, Βέλγιο και Λουξεμβούργο, είναι θετικά. Υπάρχει ενδιαφέρον, θα έχουμε σημαντική αύξηση των τουριστικών ροών από το Βέλγιο. Γενικότερα, είναι θετική η εικόνα από τις συγκεκριμένες αγορές», δήλωσε στη «δ» ο τουριστικός πράκτορας, κ. Γιάννης Καμπούρης.
Όσο όμως πλησιάζουμε προς την νέα τουριστική σεζόν, η οποία θα ανοίξει στα τέλη Μαρτίου, διαφαίνεται όλο και πιο έντονα η μεγάλη έλλειψη αεροσκαφών. Μετά την πτώχευση της Thomas Cook, του δεύτερου μεγαλύτερου τουρ οπερέιτορ στην Ευρώπη, δεν αναπληρώθηκε στον επιθυμητό βαθμό ο στόλος των αεροσκαφών του από τις άλλες εταιρείες. Μεγάλο παραμένει το πρόβλημα στην αγορά της Αγγλίας.
«Παρά την αισιοδοξία που επικρατεί για την νέα τουριστική σεζόν, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι η Thomas Cook έχει αφήσει δυσαναπλήρωτο κενό στην περίπτωση της αγγλικής αγοράς. Είναι αδύνατο να καλυφθούν στο 100% οι αεροπορικές θέσεις, αφού δεν έχουν αναπληρωθεί τα αεροπλάνα. Επίσης η αγορά της Σκανδιναβίας παρουσιάζει κάποια υστέρηση. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα μπορούμε να υπολογίσουμε σε μείωση της τάξης του 7% από τις χώρες της Σκανδιναβίας.

Οι κάτοικοι των συγκεκριμένων χωρών επηρεάζονται πολύ από το κίνημα της Greta Thunberg και την παρότρυνσή της να μειωθεί το ενεργειακό αποτύπωμα των αεροσκαφών. Δεν θα λείψουν συνεπώς οι δυσκολίες τη φετινή σεζόν, όσο θετικά και αν είναι τα μηνύματα από κάποιες τουριστικές αγορές», είπε ο κ. Καμπούρης, ο οποίος είπε ακόμα ότι κατά τη χαμηλή τουριστική περίοδο, θα είναι έντονη η παρουσία Γάλλων τουριστών στη Ρόδο, οι οποίοι συγκαταλέγονται στους καλύτερους επισκέπτες του προορισμού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου