Τοπικές Ειδήσεις

Συγκροτείται σε σώμα το νέο δ.σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να συνεδριάσει το νεοεκλεγέν διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα. Οι εκλογές διεξήχθησαν την περασμένη Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου με μαζική συμμετοχή.
Στις κάλπες προσήλθαν 291 ξενοδόχοι για να εκλέξουν την νέα διοίκηση της ΕΞΡ. Πρώτος σε σταυρούς προτίμησης ήλθε ο κ. Γιάννης Χατζής (έλαβε 180 ψήφους), ο οποίος πρόσφατα αναδείχθηκε Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων-ΠΟΞ ενώ ήταν ειδικός εκτελεστικός αντιπρόσωπος της απερχόμενης διοίκησης. Δεύτερος ήλθε ο κ. Γιάννης Παπαβασιλείου λαμβάνοντας 168 ψήφους και αναμένεται να αναδειχθεί ο επόμενος πρόεδρος της ΕΞΡ, λαμβάνοντας τη σκυτάλη από τον κ. Μανώλη Μαρκόπουλο, ο οποίος, όπως δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «δ», δεν θα διεκδικήσει την προεδρία σε αυτή τη θητεία.
Ο κ. Παπαβασιλείου ήταν ο μόνος ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία να αναλάβει τα ηνία της ΕΞΡ. Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση πριν τη διεξαγωγή των εκλογών, αναφέρθηκε στους τομείς στους οποίους θα πρέπει να δώσει έμφαση η ΕΞΡ δηλώνοντας μεταξύ άλλων:
«Έχω εκπροσωπήσει την Ένωση ως αντιπρόεδρος, αλλά και ως απλό μέλος και έχω το προνόμιο να είμαι παρών, να παρακολουθώ και να συμμετέχω στην πορεία της από πολύ νέος. Γνωρίζω τις δυνατότητες και τα αδύνατά της σημεία. Γνωρίζω τον πολλαπλό της ρόλο: ως συνδικαλιστικό όργανο του κλάδου, ως συλλογικό φορέα που συμμετέχει σε ό,τι σχετίζεται με τον τουρισμό, ως σύμβουλο και συμμέτοχο στα προβλήματα του τόπου. Γνωρίζω ότι η Ένωση οφείλει να ανταποκρίνεται καθημερινά με επιτυχία σε όλους τους ρόλους αυτούς. Το οφείλει στα μέλη της. Το οφείλει στον τόπο μας και στη κοινωνία».
Οι εκλογές της ΕΞΡ ανάδειξαν την υψηλή συσπείρωση που υπάρχει στον κλάδο. Η συμμετοχή στις εκλογές ήταν από τις υψηλότερες που έχουν υπάρξει διαχρονικά. Γενικότερα, η συσπείρωση γύρω από την ΕΞΡ αποδεικνύεται κα από την είσοδο 78 νέων μελών κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας, υπερβαίνοντας πλέον τα 460 μέλη. Μεταξύ των νέων μελών είναι και ο κ. Σταύρος Μήτσης, ο οποίος ήταν επίσης υποψήφιος στις εκλογές και έλαβε 101 ψήφους. Ήταν μάλιστα η πρώτη φορά που ο κ. Μήτσης ήταν υποψήφιος σε τοπική ένωση.
Μιλώντας στη «δ» ο κ. Γιάννης Χατζής εξέφρασε την ικανοποίησή του για την μαζική συμμετοχή στις εκλογές, δηλώνοντας ότι οι ξενοδόχοι της Ρόδου απέδειξαν για μία ακόμη φορά ότι η ενότητα του κλάδου αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αξία.
«Είναι ευχάριστο το γεγονός της υψηλής προσέλευσης στις εκλογές, καθώς αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην προσπάθεια που γίνεται σε εθνικό επίπεδο. Οι ξενοδόχοι του νησιού μας απέδειξαν για ακόμη μια φορά ότι η ενότητα του κλάδου είναι αδιαπραγμάτευτη αξία», είπε ο κ. Χατζής.

Το νεοκλεγέν 16μελές διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου έχει ως εξής:
1. Χατζής Ιωάννης
2. Παπαβασιλείου Ιωάννης
3. Καλλιουδάκης
Κωνσταντίνος
4. Κωνσταντινίδης
Αθηναγόρας
5. Νίκος Γερονικόλας
6. Χατζηλαζάρου Παναγιώτης
7. Μηνέττος Κωνσταντίνος
8. Σβυριάδης Θωμάς
9. Καπετανάκης Νίκος
10. Πασσάλης Αλέξανδρος
11. Γεωργαλλίδης Γεώργιος
12. Κωσταρίδης Παντελής
13. Μαρκόπουλος Μανώλης
14. Κολεγιάννης Απόστολος
15. Μήτσης Σταύρος
16. Χρυσοχοϊδη Παρασκευή
(Εβίτα)

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου