ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΝΔ: Μόνη ουσιαστική λύση για το Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου η δική μας

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΦΠΑ

Στο ζήτημα του ΦΠΑ στα νησιά επα­νέρ­χε­ται η Νέα Δημο­κρα­τία, μετά την τρο­πο­λο­γία που κατέ­θεσε χθες η κυβέρ­νηση, για την επέ­κταση του ισχύ­ο­ντος καθε­στώ­τος κατά έξι μήνες.

Η αξιω­μα­τική αντι­πο­λί­τευση αντιδρά, ζητώ­ντας την υιο­θέ­τηση της δικής της πρόταση από την κυβέρ­νηση για το καθε­στώς έκπτω­σης 30% στους συντε­λε­στές του ΦΠΑ στα νησιά.

«Χθες το πρωί, η Νέα Δημο­κρα­τία κατέ­θεσε εκ νέου τρο­πο­λο­γία για να δια­τη­ρη­θεί για ένα ακόμη έτος, μέχρι το τέλος του 2018, το ισχύον καθε­στώς της έκπτω­σης 30% στους συντε­λε­στές Φ.Π.Α. στα νησιά των Νομών Έβρου, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδε­κα­νή­σου, πλην της Ρόδου και της Καρ­πά­θου. Λίγες ώρες αργό­τερα η Κυβέρ­νηση έφερε τελικά μια ρύθμιση η οποία παγώνει την εισα­γωγή του αυξη­μέ­νου Φ.Π.Α. μόνο για 6 μήνες και μόνο για 5 από τα 32 νησιά που πλήτ­το­νται», ανα­φέ­ρε­ται από την ΝΔ.

«Λίγο πριν τελειώ­σει το 2017, το μόνο που θα είχε νόημα θα ήταν να γίνει απο­δε­κτή η πρότασή μας. Όλα τα υπό­λοιπα είναι ημί­με­τρα τα οποία δεν επι­λύ­ουν το πρό­βλημα, καθώς οι νησιώ­τες μας θα επι­βα­ρυν­θούν τελικά με τον αυξη­μένο Φ.Π.Α. που υπέ­γραψε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Φεβρουά­ριο του 2015 στο πλαίσιο της «περή­φα­νης» δια­πραγ­μά­τευ­σης που έκανε», κατα­λή­γει η ίδια ανα­κοί­νωση.

eleftherostypos.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.