Ειδήσεις

Μηταράκης: Απόλυτος σεβασμός στις δικαστικές αποφάσεις για τις συντάξεις

Ο υφυπουργός συναντήθηκε με μέλη της Ένωσης Συνταξιούχων Δικαστικών Λειτουργών Ελλάδος διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις

Συνάντηση με την Ένωση Συνταξιούχων Δικαστικών Λειτουργών Ελλάδος & Λειτουργών του Νομικού Συμβουλίου του κράτους πραγματοποίησαν ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης και η Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παυλίνα Καρασιώτου, προκειμένου να συζητήσουν ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά θέματα, καθώς και το επικείμενο ασφαλιστικό νομοθετικό πλαίσιο.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τέθηκαν από τους δικαστικούς λειτουργούς ζητήματα, όπως οι περικοπές που έγιναν στις συντάξεις με το νόμο 4387/2016, το ύψος των συντάξεων, αλλά και των αναδρομικών, μετά τις δικαστικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), καθώς και το θέμα της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Μηταράκης επανέλαβε την πάγια θέση της κυβέρνησης πως θα σεβαστεί και θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα τις αποφάσεις της δικαστικής εξουσίας, ενώ υπογράμμισε πως θα εξετάσει όλα τα ζητήματα που τέθηκαν, στο πλαίσιο διαμόρφωσης του νέου ασφαλιστικού πλαισίου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου