Οι τζιχαντιστές στη Γερμανία είναι όλο και νεότεροι και η ριζοσπαστικοποίησή τους είναι συνεχώς ταχύτερη. Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές ζουν σήμερα στη Γερμανία περίπου 43.000 ισλαμιστές.

Σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζονται μόνο λίγες εβδομάδες ώσπου να φύγει κάποιος για τη Συρία, παρατηρεί ο Χόλγκερ Μουνχ, πρόεδρος της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας της Γερμανίας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt.

Τουλάχιστον 750 ισλαμιστές έχουν ήδη μεταβεί από τη Γερμανία στη Μέση Ανατολή, ενώ το ένα τρίτο από αυτούς έχει επιστρέψει, σε ορισμένες περιπτώσεις με στρατιωτική εμπειρία.

Ο αριθμός των σαλαφιστών έχει αυξηθεί τον τελευταίο χρόνο. Γύρω στα 7.900 άτομα ανήκουν σε αυτή την ομάδα, η οποία ακολουθεί μια ιδιαιτέρως αυστηρή ερμηνεία του ισλαμικού νόμου. Εκτός από αυτούς υπάρχουν ωστόσο πολλές ακόμη ομάδες που θεωρούνται ιδιαίτερα ισχυρές στην ισλαμιστική σκηνή της Γερμανίας.

Η προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους φτάνει στη Γερμανία κυρίως μέσω του διαδικτύου. Όπως γράφει η Deutsche Welle, ανάμεσα στους μαχητές που ανήκουν στις τάξεις του βρίσκονται και μερικές εκατοντάδες Γερμανοί. Όπως ο πρώην μουσικός της ραπ από το Βερολίνο Ντένις Κούσπερτ, ο οποίος εντάχθηκε στην οργάνωση το 2012. Σήμερα εικάζεται ότι έχει σκοτωθεί από αμερικανική επιδρομή στα εδάφη του Ισλαμικού Κράτους το 2015.

Μια από τις ισχυρότερες μορφές του σαλαφισμού στη Γερμανία είναι ο Χασάν Νταμπάγκ, Γερμανός συριακής καταγωγής, ο οποίος διακρίνει τους ανθρώπους ανάμεσα σε «μουσουλμάνους» και «άπιστους». Ο Νταμπάγκ είναι ιμάμης του τζαμιού της Λειψίας, όπου διοργανώνει σεμινάρια για το Ισλάμ. Πολλά από τα κηρύγματά του αναπαράγονται σήμερα στο διαδίκτυο.

Αλλά και ο Ιμπραήμ Αμπού-Νάγκι, ο οποίος γεννήθηκε το 1964 στη λωρίδα της Γάζας και έλαβε τη γερμανική υπηκοότητα το 1994, θεωρείται ένας από τους σαλαφιστές με τη μεγαλύτερη επιρροή στη χώρα. Η ιστοσελίδα του φέρει τον τίτλο «Η αληθινή θρησκεία».

Η κοινότητα Millî Görüş είναι η μεγαλύτερη ισλαμιστική οργάνωση της Γερμανίας. Αριθμεί 31.000 άτομα, ωστόσο ο αριθμός των υποστηρικτών της είναι ακόμη μεγαλύτερος. Τα μέλη της θεωρούν τον «καπιταλισμό» και τον «σιωνισμό» ως αίτια της σημερινής «άνομης» παγκόσμιας τάξης πραγμάτων, ενώ ο αρχηγός τους Μουσταφά Καμαλάκ ονομάζει την Ευρωπαϊκή Ένωση «Κλαμπ των Χριστιανών» και «Ένωση Σταυροφόρων».

Δύο άλλες οργανώσεις, η Tauhid Deutschland και η Millatu Ibrahim, έχουν απαγορευτεί στη Γερμανία. Ωστόσο συνεχίζουν τη δραστηριότητά τους στο διαδίκτυο. Εκτός από την ιστοσελίδα που διατηρούν, οι οργανώσεις είναι ενεργές στο Facebook και το Youtube. Ανάμεσα στα βίντεο που ανεβάζουν βρίσκει κανείς και εκκλήσεις υποστήριξης της τζιχάντ με βίαια μέσα.

Καποιοι από τους ακραίους ισλαμιστές της Γερμανίας έχουν βρεθεί ήδη στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους. Όπως είκοσι νέοι από την πόλη Βόλσφμπουργκ. Δύο από αυτούς βρίσκονται σήμερα ενώπιον της γερμανικής δικαιοσύνης. Τουλάχιστον επτά έχουν εν τω μεταξύ σκοτωθεί στη Συρία.

newsbeast.gr

Ένα σχόλιο στο Εγκληματολογική υπηρεσία Γερμανίας: Ακραίοι ισλαμιστές της Γερμανίας στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους

  1. Avatar Ο/Η Λογικός λέει:

    Να φύγουν οι Ισλάμιστές από την Ευρώπη.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ