Ειδήσεις

Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων: Το υπ. Παιδείας να αποσύρει άμεσα τα αντισυνταγματικά Προγράμματα Σπουδών Γαβρόγλου

«Η επιστροφή του σχολείου στην ορθόδοξη κανονικότητα μετά και τις σημερινές αποφάσεις του ΣτΕ είναι πλέον μονόδρομος για το υπουργείο Παιδείας και νομίζω και παλλαϊκή απαίτηση» αναφέρει αποκλειστικά στο ethnos.gr ο γενικός γραμματέας της ΠΕΘ

Αντίθετες με το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου είναι οι αποφάσεις του πρώην υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, με τις οποίες καθορίστηκαν τα Προγράμματα Σπουδών των Θρησκευτικών, στις τρεις βαθμίδες του σχολείου έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της.

Πρόκειται για μία ακόμη νίκη του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ και της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων-η πρώτη μάχη είχε δοθεί με τον κ. Φίλη, η οποία κρίθηκε με τις αποφάσεις του ΣτΕ 660 και 926 το 2018 – στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το μάθημα των θρησκευτικών.

Η εξέλιξη αυτή και η νέα δικαίωση έρχεται σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο, καθώς σήμερα έγινε επίσης γνωστό πως το Συμβούλιο της Επικρατείας συμπλέει με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για το ζήτημα της αναγραφής του θρησκεύματος σε τίτλους σπουδών, ενώ και το υπουργείο Παιδείας σήμερα το πρωί έδωσε στη δημοσιότητα τις υπουργικές αποφάσεις για την απαλοιφή των στοιχείων ιθαγένειας και θρησκεύματος από τα απολυτήρια των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου.

tsaggaris-750x430.jpg

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιώτη Τσαγκάρη, γενικό γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων (ΠΕΘ), μετά και τις σημερινές αποφάσεις του ΣτΕ (1749 και 1750 / 2019) το υπουργείο Παιδείας οφείλει να προχωρήσει σε αυτό που δεν έκανε από την αρχή της σχολικής χρονιάς. «Στην άμεση απόσυρση των παράνομων-αντισυνταγματικών, αντιπαιδαγωγικών και αντιχριστιανικών Θρησκευτικών (Προγραμμάτων Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών και των βιβλίων-«Φακέλων» του μαθήματος), που εισήγαγε η προηγούμενη πολιτική ηγεσία(Φίλης- Γαβρόγλου) στα σχολεία με σκοπό την πνευματική διάβρωση και προσηλυτισμό των ορθόδοξων μαθητών στην πολυθρησκεία.

Η επιστροφή του σχολείου στην ορθόδοξη κανονικότητα μετά και τις σημερινές αποφάσεις του ΣτΕ είναι πλέον μονόδρομος για το υπουργείο Παιδείας και νομίζω και παλλαϊκή απαίτηση.

Το υπουργείο Παιδείας όπως έσπευσε άμεσα να εφαρμόσει την απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για την αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας στους τίτλους σπουδών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οφείλει το ίδιο να πράξει για την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας του ΣτΕ για το μάθημα των Θρησκευτικών.  Αυτό είναι το δίκαιο και αυτό πρέπει να γίνει άμεσα πράξη».

πηγή ethnos.gr

Μαρίνα Ζιώζιου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου