Στη μεταβίβαση αρχαιολογικών χώρων και ιστορικών μνημείων στο Υπερταμείο αναφέρθηκε σε συνέντευξη του στο δελτίο ειδήσεων του Realfm 97,8 με τους Άκη Παυλόπουλο και Ελισάβετ Σαλαμάρα ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Στρατής.

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της ΝΔ, η οποία αναφέρει ότι ««η μεταβίβαση αρχαιολογικών χώρων και ιστορικών ακινήτων στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, ένα πολιτικό τερατούργημα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι ντροπή για την χώρα», ανέφερε: «Νομίζω ότι η απόφαση του υπουργού Οικονομικών και ο νόμος είναι πολύ σαφείς. Με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών ξεκίνησε μία διαδικασία να ελεγχθεί εξονυχιστικά μία κοινή λίστα της Δημόσιας Περιουσίας έτσι ώστε να εντοπιστεί από τους αρμόδιους φορείς και ένα από αυτούς είναι το υπουργείο Πολιτισμού ποια εμπίπτουν στις εξαιρέσεις να εξαιρεθούν από τη λίστα για να μείνει στο τέλος μία «καθαρή» λίστα με ακίνητα που έχουν καθαρά εμπορικό χαρακτήρα, προκειμένου μόνο αυτά να μεταβιβαστούν».

Στην ερώτηση γιατί να γίνει αυτό, ο κ. Στρατής απάντησε: «Να πούμε ότι εν έτει 2018 η χώρα δεν έχει ακόμα Κτηματολόγιο, οι βάσεις δεδομένων είναι ελλιπείς, όπως εξηγεί το υπουργείο Οικονομικών στην ανακοίνωση του άρα αυτή η διαδικασία θα μας οδηγήσει να έχουμε για πρώτη φορά μία πολύ ξεκάθαρη εικόνα για τη Δημόσια Περιουσία».

Όσο για το αν τα ακίνητα που θα επιλέγουν από τη λίστα, θα πάνε προς αξιοποίηση, ο υφυπουργός Πολιτισμού επισήμανε: «Αυτά θα μεταφερθούν στην ΕΤΑΔ και ο τρόπος που θα τα αξιοποιήσει είναι δικό της θέμα» ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα πως «δεν έχει γίνει ακόμα καμία μεταβίβαση».

Όσο για το γιατί σε αυτή τη λίστα θα έπρεπε εξ αρχής να συμπεριλαμβάνονται μνημεία, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι και αν θα πάνε κάποια απ’ αυτά προς αξιοποίηση, ο κ. Στρατής υπογράμμισε: «Όχι, γιατί είναι πολύ σαφές από το πλαίσιο της υπουργικής απόφασης ότι αυτά θα εξαιρεθούν. Αυτή η αρχική λίστα περιλαμβάνει μία σειρά από νούμερα, κωδικούς που είχε στη διάθεση ο Φορέας που συνέταξε αυτή τη λίστα».

Πηγή .enikos.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ