Ρεπορτάζ

Ζητήθηκαν στοιχεία για τον έλεγχο νομιμότητας της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ρόδου και του «ΚΟΛΟΣΣΟΣ 2047»

Με απόφαση του Ζ’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναβλήθηκε η διατύπωση οριστικής κρίσης του, έως ότου συμπληρωθεί αρμοδίως ο φάκελος με στοιχεία και διευκρινίσεις, επί της νομιμότητας του υποβληθέντος προς έλεγχο της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ρόδου και του Αναπτυξιακού Οργανισμού «ΚΟΛΟΣΣΟΣ 2047 για την εκπόνηση της υπηρεσίας με τίτλο: «Παροχή Τεχνικών και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Διαχείρισης και Αξιοποίησης της Ακίνητης Περιουσίας του Δήμου Ρόδου» συνολικού προϋπολογισμού 1.529.840 € (μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.
Με την υπ’ αριθμ. 431/2022 πράξη του απεφάνθη ότι για την διαμόρφωση ασφαλούς κρίσης, προκειμένου να διασφαλισθεί ο πλήρης και αποτελεσματικός δικαστικός έλεγχος της σύννομης, χρηστής και διαφανούς διάθεσης των δημοσίων πόρων, καθώς και η παροχή δυνατότητας ακρόασης και άμυνας των ελεγχόμενων φορέων απαιτείται η συμπλήρωση του φακέλου.
Από τα στοιχεία του φακέλου προκύπτει ότι αντικείμενο της σύμβασης είναι η παροχή τεχνικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας και η παροχή τεχνικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας για τη βέλτιστη αξιοποίησής της.
Εκρινε ότι ο φάκελος της υπόθεσης πρέπει να συμπληρωθεί ως κάτωθι:
– Να υποβληθεί η Συστατική Πράξη και το Καταστατικό του Αναπτυξιακού Οργανισμού.
– Να υποβληθεί η Βεβαίωση του Προϊσταμένου του Τμήματος Τεχνικών Έργων περί μη επάρκειας προσωπικού και περί της ανάγκης υποστήριξης του υφιστάμενου προσωπικού στην υλοποίηση των απαιτούμενων ενεργειών για την καταγραφή της Ακίνητης Περιουσίας του Δήμου Ρόδου
– Να υποβληθεί ο Κανονισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Αναπτυξιακού Οργανισμού.
– Να προσκομιστούν λεπτομερή στοιχεία σχετικά με την τεχνογνωσία και την οργάνωση σε υποδομές, σε προσωπικό και σε μέσα που είναι διαθέσιμα για την εκπόνηση της υπηρεσίας εκ μέρους του Αναπτυξιακού Οργανισμού «ΚΟΛΟΣΣΟΣ 2047».
– Να διευκρινιστεί αν η επίμαχη υπηρεσία ή τμήμα αυτής θα εκπονηθεί από το τακτικό ή έκτακτο προσωπικό του Αναπτυξιακού Οργανισμού ή με ανάθεση σε εργολάβο.
– Να προσκομισθούν έγγραφες απόψεις των συμβαλλόμενων φορέων, αναφορικά με το αν η ελεγχόμενη σύμβαση δύναται να υπαχθεί στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 12 παρ. 3 του ν.4412/2016 και να εξαιρεθεί από τις διατάξεις του ν.4412/2016.
– Να διευκρινιστεί ποια ακριβώς στοιχεία και έγγραφα περιλαμβάνονται στο αρχείο που τηρεί ο Δήμος για καθένα από τα ακίνητα που του ανήκουν.
– Να δοθούν στοιχεία αναφορικά με το προσωπικό που υπηρετεί στο Τμήμα Αξιοποίησης-Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας του Δήμου Ρόδου, και να διευκρινιστεί το αντικείμενο απασχόλησής του κατά την τρέχουσα περίοδο, προκειμένου να αποδειχθεί η αδυναμία του για υλοποίηση της επίμαχης εργασίας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου