Για την 3η Απριλίου 2020 αναβλήθηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, λόγω κωλύματος στο πρόσωπο του συνηγόρου υπεράσπισής του, δικηγόρου Αθηνών κ. Βασίλη Χειρδάρη, η δίκη με κατηγορούμενο για διασπορά ψευδών ειδήσεων τον προσωρινά κρατούμενο αρχηγό της «Ελλήνων Συνέλευσις» κ. Αρτέμιο Σώρρα κι έναν συνεργάτη του.
Ο δεύτερος κατηγορείται επιπλέον και για συκοφαντική δυσφήμηση.
Στην δίκη παρουσιάστηκε ως «άγγελος» για να δηλώσει το κώλυμα του συναδέλφου του ο δικηγόρος Ρόδου κ. Φώτης Κωστόπουλος.
Θυμίζουμε ότι το κλητήριο θέσπισμα σχηματίστηκε κατόπιν αναφοράς του δημοσιογράφου κ. Ελευθέριου Ρήνου, ο οποίος θεωρεί και θα εκθέσει δια του πληρεξουσίου δικηγόρου του κ. Γιάννη Καραμιχάλη, ότι το υλικό που έχει προσκομίσει δεν έχει αξιολογηθεί ορθώς.
Στον κ. Σώρρα, όπως έγραψε η «δημοκρατική», αποδίδεται ειδικότερα ότι στη Ρόδο την 24η Οκτωβρίου 2015, με πρόθεση διέσπειρε μέσω διαδικτύου ψευδείς ειδήσεις ικανές να επιφέρουν ανησυχίες και φόβο στους πολίτες και συγκεκριμένα απευθυνόμενος μέσω ανάρτησης στις ιστοσελίδες facebook alfeiospotamos.gr προς αόριστο αριθμό χρηστών του διαδικτύου στη Ρόδο και σε όλη την Ελληνική Επικράτεια, μεταξύ των οποίων τα μέλη και οι υποστηρικτές της οργάνωσης με το διακριτικό τίτλο «Ελλήνων Συνέλευσις», ισχυρίστηκε ότι διατηρεί απαίτηση ποσού ύψους 670.000.000.000€ σε βάρος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε, απαίτηση πηγάζουσα δήθεν από έγκυρες και δεκτικές ρευστοποίησης μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής» που ο ίδιος κατείχε, γεγονός εν γνώσει του ψευδές και δυνάμενο να προκαλέσει ανησυχίες στους πολίτες και φόβο αναφορικά με την κεφαλαιακή επάρκεια μιας εκ των μεγαλυτέρων τραπεζικών ανωνύμων εταιρειών της Ελλάδος και κατ’ επέκταση αναφορικά με τη σταθερότητα και τη βιωσιμότητα του τραπεζικού συστήματος της χώρας.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε τον ισχυρισμό του πρώτου κατηγορουμένου περί υπάρξεως απαίτησης σε βάρος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε. ενώ παραπέρα στην ίδια ιστοσελίδα φέρεται να ανήρτησε εξυβριστικές αναφορές για τον κ. Ρήνο.

2 σχόλια στο Αναβλήθηκε η δίκη με κατηγορούμενο για διασπορά ψευδών ειδήσεων τον Άρτεμη Σώρρα

  1. Avatar Ο/Η Ντώνης λέει:

    Και μόμα τον πιστέφκου πρε ενώσω ειναι μέσα στη ψειρού κόμμα ορισμένοι τον πιστέφκου τι να πεις ο κόσμος έχει σαλέψει ! Νοίξετε πρε τα λολάδικα να πείς ο κοσμάκις μέσα

  2. Avatar Ο/Η Emmanouil Margaritis λέει:

    APATEONAAAAAAAAAAAAAAAAA LAMOGIOOOOOOOOOOOOO

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ