ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αναβλήθηκε η δίκη με κατηγορούμενο για διασπορά ψευδών ειδήσεων τον Άρτεμη Σώρρα

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
ΣΩΡΡΑΣ

Για την 3η Απρι­λίου 2020 ανα­βλή­θηκε χθες από το Μονο­με­λές Πλημ­με­λειο­δι­κείο Ρόδου, λόγω κωλύ­μα­τος στο πρόσωπο του συνη­γό­ρου υπε­ρά­σπι­σής του, δικη­γό­ρου Αθηνών κ. Βασίλη Χειρ­δάρη, η δίκη με κατη­γο­ρού­μενο για δια­σπορά ψευδών ειδή­σεων τον προ­σω­ρινά κρα­τού­μενο αρχηγό της «Ελλήνων Συνέ­λευ­σις» κ. Αρτέμιο Σώρρα κι έναν συνερ­γάτη του.

Ο δεύ­τε­ρος κατη­γο­ρεί­ται επι­πλέον και για συκο­φα­ντική δυσφή­μηση.

Στην δίκη παρου­σιά­στηκε ως «άγγελος» για να δηλώσει το κώλυμα του συνα­δέλ­φου του ο δικη­γό­ρος Ρόδου κ. Φώτης Κωστό­που­λος.

Θυμί­ζουμε ότι το κλη­τή­ριο θέσπι­σμα σχη­μα­τί­στηκε κατόπιν ανα­φο­ράς του δημο­σιο­γρά­φου κ. Ελευ­θέ­ριου Ρήνου, ο οποίος θεωρεί και θα εκθέσει δια του πλη­ρε­ξου­σίου δικη­γό­ρου του κ. Γιάννη Καρα­μι­χάλη, ότι το υλικό που έχει προ­σκο­μί­σει δεν έχει αξιο­λο­γη­θεί ορθώς.

Στον κ. Σώρρα, όπως έγραψε η «δημο­κρα­τική», απο­δί­δε­ται ειδι­κό­τερα ότι στη Ρόδο την 24η Οκτω­βρίου 2015, με πρόθεση διέ­σπειρε μέσω δια­δι­κτύου ψευδείς ειδή­σεις ικανές να επι­φέ­ρουν ανη­συ­χίες και φόβο στους πολίτες και συγκε­κρι­μένα απευ­θυ­νό­με­νος μέσω ανάρ­τη­σης στις ιστο­σε­λί­δες facebook alfeiospotamos.gr προς αόριστο αριθμό χρηστών του δια­δι­κτύου στη Ρόδο και σε όλη την Ελλη­νική Επι­κρά­τεια, μεταξύ των οποίων τα μέλη και οι υπο­στη­ρι­κτές της οργά­νω­σης με το δια­κρι­τικό τίτλο «Ελλήνων Συνέ­λευ­σις», ισχυ­ρί­στηκε ότι δια­τη­ρεί απαί­τηση ποσού ύψους 670.000.000.000€ σε βάρος της Εθνικής Τρά­πε­ζας της Ελλάδος Α.Ε, απαί­τηση πηγά­ζουσα δήθεν από έγκυρες και δεκτι­κές ρευ­στο­ποί­η­σης μετοχές της «Τρά­πε­ζας της Ανα­το­λής» που ο ίδιος κατείχε, γεγονός εν γνώσει του ψευδές και δυνά­μενο να προ­κα­λέ­σει ανη­συ­χίες στους πολίτες και φόβο ανα­φο­ρικά με την κεφα­λαιακή επάρ­κεια μιας εκ των μεγα­λυ­τέ­ρων τρα­πε­ζι­κών ανω­νύ­μων εται­ρειών της Ελλάδος και κατ’ επέ­κταση ανα­φο­ρικά με τη στα­θε­ρό­τητα και τη βιω­σι­μό­τητα του τρα­πε­ζι­κού συστή­μα­τος της χώρας.

Ο δεύ­τε­ρος κατη­γο­ρού­με­νος φέρεται να υπο­στή­ριξε τον ισχυ­ρι­σμό του πρώτου κατη­γο­ρου­μέ­νου περί υπάρ­ξεως απαί­τη­σης σε βάρος της Εθνικής Τρά­πε­ζας της Ελλάδος Α.Ε. ενώ παρα­πέρα στην ίδια ιστο­σε­λίδα φέρεται να ανήρ­τησε εξυ­βρι­στι­κές ανα­φο­ρές για τον κ. Ρήνο.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου 2 σχόλια

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

  1. Ντώνης

    Και μόμα τον πιστέφκου πρε ενώσω ειναι μέσα στη ψειρού κόμμα ορισμένοι τον πιστέφκου τι να πεις ο κόσμος έχει σαλέψει ! Νοίξετε πρε τα λολάδικα να πείς ο κοσμάκις μέσα

  2. Emmanouil Margaritis

    APATEONAAAAAAAAAAAAAAAAA LAMOGIOOOOOOOOOOOOO