Τοπικές Ειδήσεις

Eνημέρωση του Γ. Tριάντου για θέματα αρμοδιότητάς του

Σε θέματα της αρμοδιότητάς του, αναφέρθηκε χτες σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Ρόδου σε θέματα Δημόσιας Υγείας κ. Γιώργος Τριάντος.
«Αυτή την περίοδο, βρισκόμαστε στη διαδικασία αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας όπως π.χ. στα δημοτικά ιατρεία, όπου έγινε η παραλαβή νέου εξοπλισμού (γραφεία, βιβλιοθήκες, καθίσματα για τις αίθουσες αναμονής κ.ά.) Επίσης, στο κτήριο όπου στεγάζεται ο ΔΟΠ επίκειται η διαμόρφωση εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Στις επόμενες ημέρες παραλαμβάνουμε πέντε αυτόματους απινιδωτές που θα τοποθετηθούν στα δημοτικά ιατρεία και σε άλλους δύο επιλεγμένους χώρους και θα λειτουργούν μαζί με σταθμό εγκαυμάτων και τραυμάτων. Σκοπεύουμε να τοποθετήσουμε έναν στο Καλλιπάτειρα κι έναν στη Μεσαιωνική Πόλη (πιθανόν στο Καστέλλο).
Σε δεύτερη φάση, έρχεται η ανακαίνιση του ιατρο-τεχνολογικού εξοπλισμού των δημοτικών ιατρείων, η επισκευή τους και μία σειρά από παρεμβάσεις.
Έχουμε ετοιμάσει μια συνολική μελέτη για την αναδιοργάνωση της λειτουργίας των δημοτικών ιατρείων και την ίδρυση εξειδικευμένων τμημάτων», όπως τόνισε.
-Ο κ. Τριάντος μίλησε ακόμη για την εγγραφή των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς του ΔΟΠ και της ΑΜΚΕ που ξεκινούν στο προσεχές διάστημα: «Ο ΔΟΠ έχει δύο δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, ο ένας στην οδό 28ης Οκτωβρίου (Καβαρινού) και ο άλλος στους Αγίους Αποστόλους, ενώ η ΑΜΚΕ έχει έναν στο Νοσοκομείο κι έναν στην οδό Μοσκόβης (Ανάληψη). Ήδη έχουμε ετοιμάσει μια νέα ιστοσελίδα του ΔΟΠ όπου μπορούν να μπαίνουν οι γονείς των παιδιών και να κάνουν την εγγραφή και την κατάθεση των διαφόρων απαραίτητων δικαιολογητικών χωρίς να απαιτείται η φυσική τους παρουσία».
Υπάρχει μια οικονομική συμβολή είτε μέσω Voucher είτε μέσω τελών αλλά είναι πλέον μειωμένα –με σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, καταγράφεται ένα έντονο ενδιαφέρον, ενώ είναι σε εξέλιξη η δημιουργία τμήματος βρεφών στον παιδικό σταθμό της Ανάληψης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου