Στο 13ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση του Νοτίου Αιγαίου, που διεξήχθη 16 και 17 Απριλίου στη Ρόδο παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας.

Παρόντες στο συνέδριο, από το νησί της Λέρου, ήταν η Δημ. Σύμβουλος κα Τζανουδάκη, η κα Εμμανουήλ, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Λέρου κα Σαρίκα, και ως εκπρόσωποι φορέων παραβρέθηκαν οι κ.κ. Βογιατζής, Κουβάς καθώς και ο πολιτευτής κ. Παλαπουγιούκ.

Ο Δήμαρχος Λέρου από το βήμα του 13ου Περιφερειακού Συνεδρίου παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σταθάκη, αναφέρθηκε στην πρόσφατη πολύωρη διακοπή ρεύματος που σημειώθηκε στη Λέρο τη Δευτέρα 16/4/2018, διερωτώμενος σχετικά με την ανάπτυξη που μπορεί να προέλθει στα νησιά μας, όταν συμβαίνουν τέτοιου είδους βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Συνεχίζοντας ο κ. Κόλιας πρότεινε για άλλη μια φορά τη σύνδεση της Λέρου με την ηπειρωτική χώρα μέσω υποθαλάσσιου καλωδίου που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η μεγάλη επένδυση στα Λέβιθα για τη δημιουργία Αιολικού Πάρκου η οποία καρκινοβατεί λόγω γραφειοκρατίας.

Επίσης ο Δήμαρχος Λέρου είχε την ευκαιρία να τονίσει την σημαντική επένδυση που έχει δρομολογηθεί για την επέκταση του αεροδρομίου Λέρου, έργο που διεκδικεί όχι μόνο η Λέρος, αλλά και όλοι οι δήμαρχοι των νησιών του Βορείου Συγκροτήματος.

Τέλος ο κ. Κόλιας έκανε εκτενή αναφορά σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν με την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ και τη δημιουργία ΧΥΤΥ, καθώς και με την παραχώρηση ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου προς τον Δήμο Λέρου.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ