«Θύμα» βανδαλισμού έπεσαν το βράδυ της Τρίτης τα τείχη της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου από άγνωστους δράστες. Έκπληκτοι είδαν χθες το πρωί περίοικοι και περαστικοί συνθήματα (και διάφορα άλλα ακατάληπτα) γραμμένα με μαύρη μπογιά στα τείχη, στις ξύλινες πόρτες, στην ξύλινη γέφυρα στην Πύλη Νταμπουάζ, καθώς και σε πολλά άλλα σημεία και ανέφεραν το γεγονός στις αρμόδιες αρχές.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Στο παρελθόν άγνωστοι δράστες έβγαλαν και πάλι το …άχτι τους στα τείχη της Μεσαιωνικής Πόλης, γράφοντας συνθήματα, τα οποία απομακρύνθηκαν με μεγάλο κόπο από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου που όπως έγινε γνωστό, θα προβεί και πάλι στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να εξαφανιστούν οι …μουτζούρες που αποτελούν μεγάλη παραφωνία σε ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Παράλληλα, οι διωκτικές αρχές πρόκειται να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη ή των δραστών, τα κίνητρα του οποίου προκαλούν μεγάλα ερωτηματικά! Την αγανάκτηση των μόνιμων κατοίκων του νησιού αλλά και των φίλων της Ρόδου προκάλεσε η αψυχολόγητη, ανεπίτρεπτη και απαράδεκτη αυτή βεβήλωση του μνημείου.

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ