Ειδήσεις

Αίτηση αναστολής για την συντηρητική κατάσχεση των λογαριασμών

Συζητήθηκε χθες ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων η αίτηση, που υπέβαλε ο Δήμος Ρόδου, χωρίς να ασκήσει ακόμη ανακοπή, για την αναστολή της συντηρητικής κατάσχεσης εις χείρας τρίτου και συγκεκριμένα στα χέρια της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, της Alpha Bank, της Τράπεζας Πειραιώς και της «EFG EUROBANK ERGASIAS A.E.», όλων των λογαριασμών του, προς εξασφάλιση απαίτησης μιας 78χρονης ζωγράφου από αμετάκληση απόφαση καθορισμού τιμής απαλλοτρίωσης και διαταγής πληρωμής.
Όπως έγραψε η “δημοκρατική” η συνολική οφειλή του Δήμου συμπεριλαμβανομένων των εξόδων και της δικαστικής δαπάνης ανέρχεται στο ποσό των 1.807.369,40 € νομιμότοκα – πλην των κονδυλίων των τόκων – από της επιδόσεως μέχρι την ολοσχερή εξόφληση.
Ο Δήμος Ρόδου είχε τη δυνατότητα να ρυθμίσει από το έτος 2011 το όλο ζήτημα μέσω κονδυλίων από το Πράσινο Ταμείο που διέθετε το ΥΠΕΚΑ. Παρότι είχε προταθεί από την πλευρά της ζωγράφου να εντάξει την οφειλή που εκκρεμούσε τότε σε επίπεδο Εφετείου Δωδεκανήσου, με την έκδοση τελεσίδικης απόφασης υπέρ της, στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, δεν το έπραξε και διαμήνυσε ότι θα συνέχιζε το δικαστικό αγώνα!!
Περισσότερα στην αυριανή έκδοση της “δημοκρατικής”

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου