Τοπικές Ειδήσεις

Χωρίς στέγη κινδυνεύει να βρεθεί το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου

Ο κίνδυνος να μείνει εκ νέου χωρίς στέγη το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Ρόδου ελλοχεύει μετά την απόφαση των ιδιοκτητών του ακινήτου στην οδό Αλ. Διάκου 19-21 να μην ανανεώσουν την μισθωτική σύμβαση, η οποία έχει ήδη λήξει και την διαπίστωση ότι ο διαγωνισμός για την μίσθωση νέου κτηρίου απέβη άγονος, λόγω και του χαμηλού τιμήματος που διατίθεται να καταβάλει το Ελληνικό Δημόσιο.
Σύμφωνα με την διακήρυξη, το προσφερόμενο ακίνητο πρέπει να διαθέτει χώρους συνολικής μικτής επιφάνειας 461,25 τ.μ. περίπου ήτοι συνολική ωφέλιμη επιφάνεια 369,00 τ.μ. (συνολική ωφέλιμη επιφάνεια γραφειακών χώρων 235,00 τ.μ. περίπου, συνολική ωφέλιμη επιφάνεια λοιπών χώρων 134 τ.μ. περίπου) και λοιπούς βοηθητικούς χώρους (χώροι υγιεινής, κουζίνα, υπνοδωμάτιο, διάδρομοι εξυπηρέτησης χώρων, κ.λ.π.) 92,25 τ.μ.. Επίσης θα πρέπει να πληροί όλες τις προϋποθέσεις καταλληλότητας από άποψη φωτισμού, αερισμού, μέσων σκίασης, θέρμανσης, ψύξης/κλιματισμού, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς.
Το ακίνητο θα πρέπει να βρίσκεται στο νησί της Ρόδου και μπορεί να είναι αποπερατωμένο, ημιτελές ή υπό ανέγερση και να παραδοθεί έτοιμο για χρήση στο Δημόσιο μέσα στην προθεσμία που θα ορισθεί στην απόφαση έγκρισης των πρακτικών της δημοπρασίας και θα αναγράφεται στη σύμβαση μίσθωσης.
Η διάρκεια της μίσθωσης είναι δώδεκα (12) έτη και αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής του πρωτοκόλλου παραλαβής του ακινήτου από το Δημόσιο.
Ανώτατο όριο μηνιαίου μισθώματος ορίζεται το ποσό των τριών χιλιάδων τετρακοσίων ευρώ (3.400,00 €).
Το μίσθωμα που τελικά θα προκύψει από τη δημοπρασία, θα παραμείνει σταθερό για μια τριετία και θα αναπροσαρμόζεται ετησίως από την έναρξη του τέταρτου έτους της μίσθωσης κατά ποσοστό ίσο με τη μεταβολή του δείκτη τιμών καταναλωτή του προηγούμενου δωδεκαμήνου, όπως αυτή (η μεταβολή) υπολογίζεται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ. ΣΤΑΤ.).
Η πρώτη δημοπρασία διεξήχθη την 11η Σεπτεμβρίου στα γραφεία της Κτηματικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσων και δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον.
Η δημοπρασία θα επαναληφθεί ενώ, όπως όλα δείχνουν, δύσκολα θα βρεθεί λύση στο μείζον θέμα που έχει ανακύψει.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου