Ειδήσεις

Προσωρινά κρατούμενοι οι Σύροι διακινητές

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν χθες, μετά την απολογία τους, με ομόφωνη απόφαση της Ανακρίτριας και του Εισαγγελέα Υπηρεσίας, δύο Σύροι διακινητές, ηλικίας 33 και 26 ετών κατηγορούμενοι για διακίνηση – μεταφορά εβδομήντα παράτυπα εισερχομένων προσώπων, που έλαβε χώρα σε θαλάσσια περιοχή νοτιανατολικά νήσου Ρόδου την 14η Σεπτεμβρίου 2018, καθώς και για έκθεση ανθρώπινης ζωής σε κίνδυνο.
Την 14η Σεπτεμβρίου 2018 και περί ώρα 03.05 το Λιμενικό ενημερώθηκε για την ύπαρξη ακυβέρνητου ιστιοφόρου σκάφους με όνομα «DOGA DΕNIZ» στο οποίο επέβαινε ικανός αριθμός μεταναστών και βρισκόταν σε δυσχερή θέση σε θαλάσσια περιοχή εβδομήντα πέντε ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της νήσου Ρόδου.
Οι μετανάστες, επιβιβάστηκαν ασφαλώς στο δεξαμενόπλοιο «LUCKY SAILOR» σημαίας Μάλτας, το οποίο βρισκόταν στην περιοχή για παροχή συνδρομής και συνοδευόμενο το σκάφος του Λιμενικού οδηγήθηκε το απόγευμα της ίδιας ημέρας στον λιμένα της Ρόδου.
Οι μετανάστες στις καταθέσεις τους ανέφεραν ότι επιβιβάστηκαν στο δουλεμπορικό από άγνωστη περιοχή της Τουρκίας με σκοπό να ταξιδέψουν προς την Ιταλία.
Επίσης, δήλωσαν ότι για το ταξίδι τους πλήρωσαν διάφορα χρηματικά ποσά σε διακινητές.
Επιπλέον, αναγνώρισαν τους δύο Σύρους ως τους κυβερνήτες του σκάφους ενώ επεσήμαναν ότι τις πρωινές ώρες της 14ης Σεπτεμβρίου 2018 το σκάφος έμεινε ακυβέρνητο λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και ότι φοβήθηκαν για την ζωή τους.
Στην απολογία του ο πρώτος διακινητής παραδέχτηκε ότι θα ελάμβανε το ποσό των 10.000 δολαρίων για την μεταφορά των μεταναστών στην Ιταλία, ο δε δεύτερος ότι βοήθησε τον πρώτο στην διακυβέρνηση προκειμένου να μπορέσει να ταξιδέψει δωρεάν.
Απεκάλυψαν εξάλλου και τα στοιχεία του Τούρκου που τους ανέθεσε την μεταφορά των μεταναστών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου