Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι σε κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς

Σε προγραμματισμένη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν κυρίως την ποιότητα των τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης προβλήθηκε και η εκπομπή της ΕΡΤ1 «Δεύτερη ματιά», η οποία μεταδόθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΣΡ, τα μέλη του Συμβουλίου εξέφρασαν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι παρατηρούνται φαινόμενα υποβάθμισης της ποιότητας των εκπεμπομένων προγραμμάτων.

Ιδιαιτέρως απασχολούν το Συμβούλιο η ποιότητα του δημόσιου λόγου, το ζήτημα της αμεροληψίας των ειδησεογραφικών και ενημερωτικών εκπομπών και το κλίμα πόλωσης που καλλιεργείται.

Έτσι, αποφασίστηκε ο έλεγχος όλων των ειδησεογραφικών και ενημερωτικών προγραμμάτων σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς (δημόσιους και ιδιωτικούς) σε όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου και η έναρξη διαδικασιών ελέγχου και επιβολής κυρώσεων στις περιπτώσεις που αυτό επιβάλλεται.

πηγή newsbeast.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ