Αθλητικά

«Ασπίδα» της ΕΠΟ στα εκτός μητρώου σωματεία μέσω του ΚΑΠ

Λίγες μέρες μετά την παραλαβή της επιστολής από τις FIFA και UEFA, με την οποία οι διεθνείς Ομοσπονδίες έβαλαν «φρένο» στην υποχρεωτικότητα ένταξης στο αθλητικό μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ως προϋπόθεσης συμμετοχής στις επίσημες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, η ΕΠΟ φρόντισε να κλείσει με τον πλέον επίσημο τρόπο κάθε «χαραμάδα» αμφισβήτησης του αυτοδιοίκητού της, μέσα από τη σχετική τροποποίηση του ΚΑΠ.
Σύμφωνα με το άρθρο 7 του κανονισμού («Προκήρυξη- Δήλωση συμμετοχής»), τόσο τα επαγγελματικά, όσο και τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της νέας αγωνιστικής περιόδου θα διεξαχθούν αποκλειστικά και μόνο μέσα στο δικό της αυστηρό πλαίσιο. Προβλέπει δε σοβαρές ποινές για όσα σωματεία το αμφισβητήσουν μέσω προσφυγών, επικαλούμενα τους εκτός προκηρύξεων κανόνες και διατάξεις (στην πραγματικότητα, «φωτογραφίζει» τον αθλητικό νόμο»).
Αναλυτικά:
«Όλα τα πρωταθλήματα του άρθρου 3, επαγγελματικά και ερασιτεχνικά, διεξάγονται αυστηρά με βάση τους κανόνες που ορίζονται στις οικείς προκηρύξεις των διοργανωτών, τους Κανονισμούς της ΕΠΟ και τα καταστατικά των διοργανωτριών. Οποιαδήποτε προϋπόθεση/υποχρέωση προέρχεται εκτός προκηρύξεων και κανονισμών ποδοσφαίρου, εφόσον δεν εγκριθεί με έναν επίσημο τρόπο από την ΕΠΟ, δεν ισχύει και δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη ούτε από τη διοργανώτρια, ούτε από τα δικαστικά/δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ. Σωματεία που προσφεύγουν κατά των διοργανωτριών Ενώσεων ή της ΕΠΟ ή κατά λοιπών σωματείων και επιδιώκουν να κερδίσουν αγωνιστικό πλεονέκτημα, επικαλούμενα διατάξεις ή κανόνες εκτός των προκηρύξεων και των Κανονισμών της ΕΠΟ ή προσφεύγουν ενώπιον τρίτων αρχών και όχι των προβλεπόμενων στο Καταστατικό και τους Κανονισμούς της ΕΠΟ, τιμωρούνται από την οικεία πειθαρχική Επιτροπή με ποινή αφαίρεσης δέκα (-10) βαθμών από το πρωτάθλημα που συμμετέχουν και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ, ενώ ο Πρόεδρος και ο νόμιμος εκπρόσωπος αυτών τιμωρούνται επίσης με ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους από ένα (1) έως τρία (3) έτη και με χρηματική ποινή 3.000 ευρώ, ο καθένας».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου