Τοπικές Ειδήσεις

Κατηγορούμενος για διασπορά ψευδών ειδήσεων ο Αρτέμιος Σώρρας

Η κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων αποδίδεται σε κλητήριο θέσπισμα που σχηματίστηκε κατόπιν αναφοράς του δημοσιογράφου κ. Ελευθέριου Ρήνου, στον προσωρινά κρατούμενο αρχηγό της «Ελλήνων Συνέλευσις» κ. Αρτέμιο Σώρρα κι έναν συνεργάτη του.
Ο δεύτερος κατηγορείται επιπλέον και για συκοφαντική δυσφήμηση.
Η δίκη έχει προγραμματιστεί για να εκδικαστεί σήμερα, ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου και σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται να αναβληθεί.
Στον κ. Σώρρα αποδίδεται ειδικότερα ότι στη Ρόδο την 24η Οκτωβρίου 2015, με πρόθεση διέσπειρε μέσω διαδικτύου ψευδείς ειδήσεις ικανές να επιφέρουν ανησυχίες και φόβο στους πολίτες και συγκεκριμένα απευθυνόμενος μέσω ανάρτησης στις ιστοσελίδες facebook alfeiospotamos.gr προς αόριστο αριθμό χρηστών του διαδικτύου στη Ρόδο και σε όλη την Ελληνική Επικράτεια, μεταξύ των οποίων τα μέλη και οι υποστηρικτές της οργάνωσης με το διακριτικό τίτλο “Ελλήνων Συνέλευσις”, ισχυρίστηκε ότι διατηρεί απαίτηση ποσού ύψους 670.000.000.000€ σε βάρος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε, απαίτηση πηγάζουσα δήθεν από έγκυρες και δεκτικές ρευστοποίησης μετοχές της “Τράπεζας της Ανατολής” που ο ίδιος κατείχε, γεγονός εν γνώσει του ψευδές και δυνάμενο να προκαλέσει ανησυχίες στους πολίτες και φόβο αναφορικά με την κεφαλαιακή επάρκεια μιας εκ των μεγαλυτέρων τραπεζικών ανωνύμων εταιρειών της Ελλάδος και κατ’ επέκταση αναφορικά με τη σταθερότητα και τη βιωσιμότητα του τραπεζικού συστήματος της χώρας.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε τον ισχυρισμό του πρώτου κατηγορουμένου περί υπάρξεως απαίτησης σε βάρος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε. ενώ παραπέρα στην ίδια ιστοσελίδα φέρεται να ανήρτησε εξυβριστικές αναφορές για τον κ. Ρήνο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ