Ρεπορτάζ

Τίποτα δεν έχει αλλάξει ακόμα η Fraport στο αεροδρόμιο Ρόδου

Με τον πρόεδρο της Fraport A.G. Dr. S. Schulte θα συναντηθεί αύριο Πέμπτη στο γραφείο του ο περιφερειάρχης Ν.Α., κ. Γιώργος Χατζημάρκος για να συζητήσουν σχετικά με τη λειτουργία του αεροδρομίου της Ρόδου και τις παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν για την εύρυθμη λειτουργία του. Η συνάντηση των δύο ανδρών γίνεται με αφορμή την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Πέμπτης στο Επιμελητήριο από τη Fraport προκειμένου να ενημερωθούν οι τοπικοί φορείς για τα έργα που πρόκειται να εκτελεστούν στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου.
Σε σχετική ερώτηση ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένος από την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το αεροδρόμιο της Ρόδου και τόνισε ότι από ένα ιδιωτικό φορέα, όπως είναι η Fraport, θα περίμενε κανείς γρήγορα αντανακλαστικά σε ό,τι έχει να κάνει με την αντιμετώπιση και διαχείριση των απλών καθημερινών θεμάτων.
«Η Fraport δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά πράγματα στο αεροδρόμιο. Δεν έχει δει κανείς τη μετάβαση από τη μία κατάσταση στην άλλη. Θα έχω την ευκαιρία να συζητήσω για τα θέματα του αεροδρομίου της Ρόδου αλλά και των αεροδρομίων της Κω, της Μυκόνου και της Σαντορίνης στη συνάντηση που θα έχω την Πέμπτη στο γραφείο μου με τον πρόεδρο της Fraport κ. Schulte. Θα συζητήσουμε για τις παρεμβάσεις που απαιτούνται και το χρόνο στον οποίο θα πρέπει να ολοκληρωθούν. Πρέπει να γίνει πολλή δουλειά στα αεροδρόμια. Βέβαια δεν περιμένουμε μεγάλα κατασκευαστικά έργα να γίνουν από τη μία μέρα στην άλλη. Απλές καθημερινές παρεμβάσεις έπρεπε όμως να είχαν γίνει χθες. Ένας ιδιώτης έπρεπε να είχε αποδείξει ότι διαθέτει τα αντανακλαστικά που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των απλών καθημερινών θεμάτων. Αυτά τα αντανακλαστικά περιμένουμε να δούμε. Δεν μεταβιβάστηκαν τα αεροδρόμιά μας για να συνεχίσουμε να έχουμε το ίδιο χάλι με πριν», είπε ο κ. Χατζημάρκος.
Σημειώνεται ότι σε πρόσφατές του δηλώσεις προς τη «δημοκρατική» ο εκπρόσωπος τύπου της Fraport Greece κ. Γιάννης Παπάζογλου δήλωσε, αναφορικά με τα σχέδια που υπάρχουν για το αεροδρόμιο της Ρόδου: «Στο πλαίσιο της διαχείρισης και λειτουργίας των 14 αεροδρομίων, η Fraport Greece έχει καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο πλάνο για τον εκμοντερνισμό και ανάπτυξη τους. Το πλάνο της εταιρείας περιλαμβάνει άμεσες αλλά και σε βάθος χρόνου παρεμβάσεις και έργα ανάπτυξης , τα οποία θα συμβάλουν καθοριστικά στην αύξηση του αριθμού των επιβατών, αλλά και στη βελτίωση της ταξιδιωτικής τους εμπειρίας. Για το σύνολο των έργων ανάπτυξης η Fraport Greece θα επενδύσει μέχρι το 2021 το ποσό των 400 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα για το Διεθνές Αεροδρόμιο Ρόδου «Διαγόρας» τα έργα αναβάθμισης περιλαμβάνουν: Αναδιαμόρφωση του τερματικού σταθμού, αναδιοργάνωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών, νέο πυροσβεστικό σταθμό, αύξηση των σταθμών Check-in (από 40 σε 45), αύξηση του συνολικού αριθμού πυλών, 71% αύξηση των σημείων ασφαλείας και ελέγχου του αεροδρομίου (από 7 σε 12), αύξηση χώρων παραλαβής αποσκευών (από 4 σε 5)».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Καποτε    21.07.2017 18:41

    Την υπα την κακολογουσε…τωρα δεν εχει αντανακλαστικα η φραπορτ…..

Σχολιασμός άρθρου