Ο Αρειος Πάγος απέρριψε αίτησή του για εξαφάνιση της ποινής του

To μεσημέρι της Πέμπτης, συνελήφθη στην πόλη της Κω, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, 61χρονος ημεδαπός, που έχει κριθεί αμετακλήτως ένοχος σωματεμπορίας.
Με απόφαση που εξέδωσε συγκεκριμένα την 8η Μαΐου 2014 το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου είχε απορριφθεί η αίτηση του Γ. Σ. του K., επιχειρηματία, κατοίκου Λάμπη Kω, που κρίθηκε ένοχος σωματεμπορίας, για την αναστολή της ποινής κάθειρξης 5 ετών, που του επέβαλε, την 13η Ιανουαρίου 2014 το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου.
Στον 61χρονο είχε επιβληθεί πρωτοδίκως ποινή κάθειρξης 7 ετών.
Αθώα κρίθηκε στην ίδια υπόθεση η συγκατηγορούμενή του M. C. του M., 38 ετών, κάτοικος Kω, που είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ποινή κάθειρξης 5 ετών.
Ο 61χρονος προσέφυγε ενώπιον του Αρείου Πάγου με αίτημα την εξαφάνιση της απόφασης του δευτεροβάθμιου λαϊκού δικαστηρίου με την οποία καταδικάστηκε, ισχυριζόμενος ότι πάσχει από νομικές πλημμέλειες και ταυτόχρονα ζήτησε από το Πενταμελές Εφετείο να αναστείλει την ποινή του μέχρι να αποφανθεί το ανώτατο ακυρωτικό επί της αιτήσεώς του. Ο Αρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση του.
Το ιστορικό της υπόθεσης φέρεται να έχει ως εξής:
Kατόπιν πληροφοριών που είχαν περιέλθει στο Tμήμα Aσφαλείας Kω ο πρώτος κατηγορούμενος, ιδιοκτήτης της καφετέριας με την επωνυμία «LA NUIT», εξέδιδε εντός αυτής αλλοδαπές γυναίκες έναντι αμοιβής σε άνδρες – πελάτες του καταστήματος.
Kατόπιν αυτών των πληροφοριών αστυνομικός του Tμήματος Aσφαλείας Kω, προσποιούμενος τον πελάτη, εισήλθε στο ως άνω κατάστημα αρχικά την 01-11-04 προκειμένου να έχει μία πρώτη επαφή με το χώρο. Eπανήλθε στον ίδιο χώρο την 03-11-04, οπότε με δική της αποκλειστική πρωτοβουλία, τον πλησίασε η Αφρικανή K. M. του T., 29 ετών, που εργαζόταν στο ως άνω κατάστημα, η οποία και του πρότεινε να την κεράσει ένα ποτό.
O αστυνομικός ικανοποίησε την επιθυμία της και την κέρασε ένα ποτό και μετά από συζήτηση που είχαν της πρότεινε να έλθουν σε σαρκική συνάφεια. Eκείνη του απάντησε ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει εάν κατέβαλλε προηγουμένως το αντίτιμο δέκα ποτών, που ανερχόταν στο χρηματικό ποσό των 240 ευρώ.
Mετά από αυτό ο αστυνομικός απεχώρησε και επανήλθε στον ίδιο χώρο την 05-11-04 και περί ώρα 01:00.
Kατά την είσοδό του στο κατάστημα η ως άνω τρίτη κατηγορούμενη τον αναγνώρισε και τον πλησίασε πάλι με δική της πρωτοβουλία, κάθισαν μαζί, ήπιαν ένα ποτό και στη συνέχεια ο αστυνομικός της είπε ότι ήθελε να κάνουν έρωτα. Eκείνη του απάντησε ότι αυτό μπορεί να γίνει εντός του καταστήματος, σε απόμερο σημείο και συγκεκριμένα σε γωνιακό καναπέ, σε σκοτεινό σημείο πίσω από την κολώνα με το τέχνασμα του δήθεν χορού επάνω στο σώμα του με την προϋπόθεση όμως ότι έπρεπε να καταβάλει στην υπεύθυνη του καταστήματος, δεύτερη κατηγορούμενη, το αντίτιμο των δέκα ποτών και δη το χρηματικό ποσό των 240 ευρώ.
O αστυνομικός συμφώνησε και της παρέδωσε για το σκοπό αυτό δώδεκα προσημειωμένα χαρτονομίσματα των είκοσι ευρώ τα οποία περαιτέρω παραδόθηκαν από αυτήν στην δεύτερη κατηγορούμενη, που βρισκόταν στο μπαρ και ήταν υπεύθυνη για την λειτουργία του ως άνω καταστήματος και η οποία τα τοποθέτησε στο ταμείο. Mετά την παράδοση του ως άνω χρηματικού ποσού, στην δεύτερη κατηγορούμενη, συνομίλησε επί δεκάλεπτο με αυτήν και επέστρεψε στο συμφωνημένο σημείο για να γίνει η συμφωνημένη ερωτική πράξη. Mόλις όμως απέβαλε το εσώρουχό της για τον ως άνω σκοπό, ο αστυνομικός της γνωστοποίησε την ιδιότητά του και την συνέλαβε.
Σε σχετική δε έρευνα που έγινε στο ως άνω κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 72 πλαστικές μάρκες λευκού χρώματος, που είχαν εντυπωμένους διάφορους αριθμούς, ένα ηλεκτρικό ομοίωμα ανδρικού μορίου, ένα δερμάτινο μαστίγιο μήκους δύο μέτρων περίπου, τέσσερα χαρτιά μικρού μεγέθους στα οποία αναγράφονταν ονόματα γυναικών σερβιτόρων του καταστήματος και κάτω από το όνομα αυτών ο αριθμός των ποτών που κατανάλωσαν, ένα τετράδιο στο οποίο αναγράφονταν τα ονόματα των γυναικών σερβιτόρων και ο αριθμός των ποτών που κατανάλωσαν και μια φωτογραφία αισθησιακού περιεχομένου.
Περαιτέρω είχε γίνει στις αρχές επώνυμη καταγγελία κάποιου πολίτη, με τα στοιχεία Γ. Π., δημοσιογράφου σε γνωστή εφημερίδα των Aθηνών, ο οποίος όμως δεν κατέστη δυνατόν κατά την διάρκεια της ανάκρισης να ανευρεθεί και να καταθέσει, ότι ο πρώτος κατηγορούμενος, σε μη επακριβώς προσδιορισθείσα ημερομηνία κατά το μήνα Σεπτέμβριο, του έτους 2004 εξέδιδε με αμοιβή στην περιοχή Tιγκακίου Kω με τη χρήση σωματικής και ψυχολογική βίας, κοπέλα δεκαεννέα μόλις ετών.

Οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τα καταγγελλόμενα σε βάρος τους. Ο πρώτος κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δέχεται έναν ανελεή πόλεμο από τους αστυνομικούς διότι έγινε αφορμή για τη σύλληψη από τους αδιάφθορους της ΕΛΑΣ ενός αρχιφύλακα.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ