Πωλούσε τα ανταλλακτικά
μέσω μάντρας και συνεργείου

Οργανωμένη σπείρα διαρρηκτών, στην οποία είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο δύο ανήλικοι, οι οποίοι αφαιρούσαν δίκυκλα στην πόλη της Ρόδου και στην Ιαλυσό, τα «έγδυναν» διαθέτοντας ανταλλακτικά τους προς πώληση μέσω μιας μάντρας ιδιοκτησίας ενός αθίγγανου και μέσω ενός γνωστού συνεργείου μοτοποδηλάτων στην πόλη της Ρόδου, εξιχνίασαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.
Εχουν συγκεκριμένα εξιχνιαστεί μέχρι στιγμής 20 κλοπές δικύκλων στην Ρόδο ενώ η δικογραφία που έχει σχηματιστεί περιλαμβάνει 7 άτομα.
Πιο συγκεκριμένα, η δικογραφία περιλαμβάνει δυο ημεδαπούς ηλικίας 16 και 19 ετών και ένα 14χρονο υπήκοο Αλβανίας, τους δυο γονείς των παραπάνω ανηλίκων, καθώς δυο ημεδαπούς ηλικίας 45 και 28 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής, παραμέλησης ανηλίκων και αποδοχής προϊόντων εγκλήματος.
Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 16χρονος εντόπιζε και αφαιρούσε, είτε μόνος του είτε από κοινού με τους άλλους δυο νεαρούς, δίκυκλα τα οποία στη συνέχεια αποσυναρμολογούσε και πωλούσε ως ανταλλακτικά και εξαρτήματα σε συνεργείο και μάντρα ανακυκλώσιμων υλικών «scrap», ιδιοκτησίας του 45χρονου και 28χρονου, αντίστοιχα.
Εχουν εξιχνιαστεί 20 κλοπές δίκυκλων τις οποίες διέπραξαν κατά το χρονικό διάστημα από αρχές Νοέμβριου του 2014 έως τέλη Μάρτιου 2015, σε τις περιοχές στην Ανάληψη, την Ηλιούπολη και την Ιαλυσό.
Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν εντοπίστηκαν:

• Στην κατοικία του 16χρονου, 4 πλαίσια δίκυκλων, 6 τροχοί και διάφορα άλλα εξαρτήματα κινητήρων.
• Στο συνεργείο του 45χρονου, πλαίσιο και κινητήρας προερχόμενα από διαφορετικά δίκυκλα.
Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, διερευνά τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλα αδικήματα.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ