Σε μία αποκάλυψη προχώρησε, στη συνέντευξή του, στην τηλεόραση του STAR, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αποκάλυψε ποιος θα βρίσκεται στην πρώτη και τελευταία θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

«Για το ψηφοδέλτιο επικρατείας επικεφαλής θα είναι ο τέως πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣτΕ, Παναγιώτης Πικραμμένος, όπου με το κύρος του έχει να προσθέσει πολλά στο ψηφοδέλτιο επικρατείας. Στην τελευταία τιμητική θα είναι ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του», αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις των ελληνοτουρκικών σχέσεων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι σε περίπτωση που υπάρξει κλιμάκωση εις βάρος της Κύπρου, η Ευρώπη θα πρέπει να προχωρήσει στη λήψη μέτρων.

Σε ΕΛΚ και Μέρκελ η στάση της Τουρκίας
«Η Tουρκία αφού έχει προβεί σε κλιμάκωση πρέπει να αντιληφθεί έμπρακτα ότι δεν μπορεί να παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες», πρόσθεσε.

Επανέλαβε ότι θα θέσει το θέμα στο ΕΛΚ και στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που θα έχει αύριο με την Καγκελάριο Μέρκελ.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να υπάρχει σιγουριά και αυτοπεποίθηση και επεσήμανε την ανάγκη τήρησης εθνικής γραμμής. Σημείωσε ότι η χώρα έχει συμμαχίες εδώ και χρόνια και επέκρινε τον κ. Τσίπρα για υπερδραματοποίηση της κατάστασης. «Αν υπήρχε κάτι καινούργιο θα έπρεπε ο κ. Τσίπρας να έχει ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς».

Ευέλικτη δομή υπουργικού συμβουλίου
Αναφερόμενος στο σχέδιό του για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «σφικτή και ευέλικτη δομή υπουργικού συμβουλίου», προσθέτοντας πως «σε θέσεις που χρειάζονται τεχνοκράτες θα υπάρχουν και εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί και υφυπουργοί».

Εμφανίστηκε αισιόδοξος για την αναστροφή του επενδυτικού κλίματος, λέγοντας: «Περιμένω επενδύσεις και βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης από τις επιχειρήσεις» είπε και κάλεσε τις επιχειρήσεις να επιστρέψουν τις καταθέσεις που έχουν στο εξωτερικό στις ελληνικές τράπεζες καθώς δεν υπάρχει συστημικός κίνδυνος. Τόνισε ότι τα επιτόκια δανεισμού έχουν πέσει πλέον σε επίπεδα κάτω από αυτά της Ιταλίας και ότι υπάρχουν δυνατότητες για επενδύσεις «Είμαστε μπροστά σε επενδυτική άνοιξη της ελληνικής οικονομίας»,σχολίασε.

Δεν θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος

Υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού διπλάσια από το ΑΕΠ τάχθηκε ο κ. Μητσοτάκης. Σε δυο χρόνια θα έχει φθάσει τα 750 ευρώ, ανέφερε στο Star.

Θα διατηρηθούν τα επιδόματα είπε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε πως θα επαναφέρει τα πολυτεκνικά επιδόματα, ενώ μίλησε για δυο συντελεστές ΦΠΑ 11% και 22%, και φορολογικές ελαφρύνσεις το 2020.

Υπάρχουν περιθώρια μείωσης των κρατικών δαπανών είπε ο κ. Μητσοτάκης. Ανέφερε μεταξύ άλλων τις προμήθειες των νοσοκομείων, την υλοποίηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και ολοκληρωμένων συστημάτων και την αύξηση συμπράξεων Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι δεν θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ