Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιαλυσού δώδεκα περιπτώσεις κλοπής σε οχήματα και δωμάτια τουριστικών καταλυμάτων σε χωριά της Ρόδου.
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δυο ημεδαπών ηλικίας 32 και 23 ετών, οι οποίοι εντοπίστηκαν, προσήχθησαν και ταυτοποιήθηκαν.
Όπως διακριβώθηκε στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας και συνδυαστικής αξιολόγησης στοιχείων οι κατηγορούμενοι στο χρονικό διάστημα από τις αρχές Μαΐου έως τις 8 Ιουνίου 2019, κινούμενοι με δίκυκλο στην Ιαλυσό και Κρεμαστή, παραβίασαν εννέα αυτοκίνητα και δύο δωμάτια τουριστικών καταλυμάτων απ’ όπου αφαίρεσαν, κατά περίπτωση, χρήματα και προσωπικά αντικείμενα.
Επίσης, σε μία περίπτωση χρησιμοποίησαν αφαιρεθείσα τραπεζική κάρτα προβαίνοντας σε ανέπαφη συναλλαγή.
Πιο συγκεκριμένα οι αστυνομικοί έλαβαν πληροφορίες που έφεραν τους δύο δράστες να είναι δύο νεαροί, που εκινούντο με δίκυκλο όχημα , φορώντας καπέλα και γυαλιά ηλίου ώστε να αποκρύπτουν τα χαρακτηριστικά τους οι οποίοι περιεργάζονται οχήματα και ξενοδοχεία.
Διαπιστώθηκε ότι ο πρώτος με δίκυκλη μοτοσυκλέτα ιδιοκτησίας του πατέρα του παρείχε άμεση συνδρομή κατά την τέλεση των πράξεων ως τσιλιαδόρος και οδηγός του δεύτερου που επέβαινε ως συνοδηγός.
Ειδικότερα την 22α Μαΐου 2019 σε υπαίθριο πάρκινγκ επί της οδού Ικάρων στην Κρεμαστή έθραυσαν με άγνωστο τρόπο το πίσω παράθυρο του αυτοκινήτου τύπου Hyundai ενός ημεδαπού, εισήλθαν εντός αλλά δεν βρήκαν τιμαλφή ή χρήματα.
-Την 1η Ιουνίου 2019 σε υπαίθριο πάρκινγκ στην Κρεμαστή σε παράδρομο της οδού Περγιαλενής έθραυσαν το παράθυρο συνοδηγού ταξί, εισήλθαν εντός και αφού άνοιξαν το ντουλαπάκι του συνοδηγού πήραν μαύρο τσαντάκι που περιείχε διάφορα έγγραφα τα οποία πέταξαν και χρηματικό ποσό ύψους 300 ευρώ.
-Την 7η Ιουνίου 2019 στην Ιαλυσό επί της οδού Δωριέως έθραυσαν το παράθυρο του συνοδηγού ταξί και αφού άνοιξαν το ντουλαπάκι του συνοδηγού αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ σε κέρματα και 30 δολάρια ΗΠΑ.
-Την 8η Ιουνίου 2019 σε υπαίθριο
πάρκινγκ του ξενοδοχείου MIRA MARE ο δεύτερος παραβίασε το παράθυρο του
οδηγού αυτοκινήτου μάρκας RENAULT, εισήλθε εντός κι αφαίρεσε ένα τσαντάκι
που περιείχε διάφορα έγγραφα, πέντε κάρτες τραπεζών και το
χρηματικό ποσό των 60 ευρώ.
-Την ίδια ημέρα χρησιμοποίησαν από κοινού μία κλαπείσα κάρτα της τράπεζας ALPHA BANK και πραγματοποίησαν ανέπαφη συναλλαγή αξίας 5,80 ευρώ σε περίπτερο επί της Λ. Δημοκρατίας στην Ιαλυσό.
-Την ίδια ημέρα στο ίδιο
πάρκινγκ ο δεύτερος παραβίασε πίσω παράθυρο αυτοκινήτου μάρκας AUDI και αφαίρεσε το χρηματικό
ποσό των 15 ευρώ.
-Την 7η Ιουνίου 2019 ο δεύτερος αφού παραβίασε μπαλκονόπορτα δωματίου ξενοδοχείου εισήλθε εντός αυτού και αφαίρεσε ένα δαχτυλίδι αξίας 1500 λιρών Αγγλίας, το χρηματικό ποσό των 150 λιρών, το χρηματικό ποσό των 55 ευρώ κι ένα άρωμα.
-Την 8η Μαΐου 2019 στην Πλατεία Κρεμαστής (όπισθεν Ανθόκηπου) σε υπαίθριο πάρκινγκ έθραυσαν το πίσω παράθυρο αυτοκινήτου μάρκας FIAT αλλά δεν αφαίρεσαν κάτι
-Την 22α Μαΐου 2019 σε υπαίθριο πάρκινγκ επί της οδού Ικάρων έθραυσαν το πίσω παράθυρο αυτοκινήτου μάρκας HYUNDAI αλλά δεν αφαίρεσαν κάτι.
Κατά τον ίδιο χρόνο αποπειράθηκε ο δεύτερος να εισέλθει σε ένα αυτοκίνητο μάρκας Hyundai αλλά και σε ένα αυτοκίνητο μάρκας FORD.
-Την 7η Ιουνίου 2019 ο δεύτερος παραβίασε την μπαλκονόπορτα και εισήλθε εντός του δωματίου ξενοδοχείου και αφαίρεσε ένα κινητό και καλλυντικά.
Ο πρώτος εξεταζόμενος αποδέχτηκε εν μέρει τα όσα του αποδίδονται λέγοντας ότι χρησιμοποίησε τα κλοπιμαία για να αγοράσει ναρκωτικά ενώ ο δεύτερος αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ