ΡΕΠΟΡΤΑΖ

29χρονος παραπέμφθηκε σε δίκη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με χαρτοκόπτη

Δαμιανός Αθανασίου 2 λεπτά ανάγνωση
Δικαστήριο Ρόδου

Σε δίκη ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικα­στη­ρίου, της περι­φέ­ρειας του Εφε­τείου Δωδε­κα­νή­σου κατη­γο­ρού­με­νος για από­πειρα ανθρω­πο­κτο­νίας και παρά­νομη οπλο­φο­ρία και οπλο­χρη­σία παρα­πέ­μπε­ται με βού­λευμα, που εξέδωσε το Συμ­βού­λιο Πλημ­με­λειο­δι­κών Ρόδου, ένας 29χρονος Ροδίτης, με ψυχο­λο­γικά προ­βλή­ματα, που παρα­κο­λου­θεί το πρό­γραμμα υπο­κα­τά­στα­σης από τα ναρ­κω­τικά του ΟΚΑΝΑ, ο οποίος τραυ­μά­τισε με χαρ­το­κό­πτη έναν 30χρονο, στον λαιμό, για ασή­μα­ντη αφορμή, το βράδυ της 13ης Σεπτεμ­βρίου 2017, στην πλατεία Εβραίων Μαρ­τύ­ρων στην Μεσαιω­νική Πόλη.

Ο κατη­γο­ρού­με­νος έχει αφεθεί ελεύ­θε­ρος με τους περιο­ρι­στι­κούς όρους της κατα­βο­λής χρη­μα­τι­κής εγγύ­η­σης ύψους 2.000 ευρώ, της απα­γό­ρευ­σης εξόδου από τη χώρα και της εμφά­νι­σης του δύο φορές κάθε μήνα στο αστυ­νο­μικό τμήμα του τόπου κατοι­κίας του, τον Σεπτέμ­βριο του 2017 μετά την απο­λο­γία του.

Ο 29χρονος μετέβη στην ως άνω πλατεία περί ώραν 21.00 και αφού δια­πλη­κτί­στηκε αρχικά με τον 30χρονο, ο οποίος εργα­ζό­ταν σε σνάκ μπαρ, συνε­πλάκη μαζί του και με την χρήση χαρ­το­κό­πτη τον οποίο βρήκε εντός κατα­στή­μα­τος, του κατά­φερε ένα χτύπημα στον τράχηλο.

Το τραύμα, πολύ κοντά στην καρω­τίδα του θύματος, από καθαρή τύχη δεν ήταν μοιραίο.

Ο 29χρονος τράπηκε σε φυγή, αφού πρώτα πέταξε το μαχαίρι σε φρεάτιο κοντά στην πλατεία.

Οταν οι αστυ­νο­μι­κοί μετέ­βη­σαν στην πλατεία ο δράστης τούς πλη­σί­ασε, τους ανέφερε την δική του εκδοχή για το περι­στα­τικό και συνε­λή­φθη.

Το θύμα μετα­φέρ­θηκε στο Γενικό Νοσο­κο­μείο Ρόδου και υπο­βλή­θηκε σε χει­ρουρ­γική επέμ­βαση.

Όπως ανέφερε το θύμα σε κατά­θεσή του, ο 29χρονος μετέβη έξω από το κατά­στημα όπου εργα­ζό­ταν στην πλατεία Εβραίων Μαρ­τύ­ρων με ένα δίκυκλο, στα­μά­τησε και παρί­στανε ότι μιλούσε με την αστυ­νο­μία.

Ο 30χρονος τον πλη­σί­ασε για να δει, όπως είπε, τι θέλει και τότε τον χτύπησε στον λαιμό. Τόνισε ότι μένουν στην ίδια πολυ­κα­τοι­κία στην οδό Ολυ­μπίας στο Κορα­κό­νερο και επειδή ο πατέρας του είναι ανά­πη­ρος κατα­σκεύ­α­σαν μια ράμπα στην είσοδό της.

Ο 29χρονος αντι­δρούσε και προ­κα­λούσε, όπως είπε, επει­σό­δια ενώ ισχυ­ρί­στηκε ότι τον έχει κατ’ επα­νά­ληψη απει­λή­σει ότι θα τον σκο­τώ­σει.

Οι οικο­γέ­νειές τους έχουν εξάλλου αλλη­λο­μη­νυ­θεί.

Ο 29χρονος απο­λο­γού­με­νος αρνή­θηκε τις κατη­γο­ρίες υπο­στη­ρί­ζο­ντας ότι τελούσε σε νόμιμη άμυνα.

Τόνισε ότι πάσχει από διπο­λική δια­τα­ραχή βαριάς μορφής κι ότι τυγ­χά­νει τοξι­κο­μα­νής παρα­κο­λου­θώ­ντας ανελ­λι­πώς το πρό­γραμμα υπο­κα­τά­στα­σης του ΟΚΑΝΑ από τον Ιανουά­ριο του 2013. Όπως τόνισε απο­λο­γού­με­νος εργά­ζε­ται ως ντε­λί­βερι.

Τόνισε ότι με το θύμα έχουν οικο­γε­νεια­κές δια­φο­ρές για μια εξω­τε­ρική ράμπα στην πολυ­κα­τοι­κία όπου δια­μέ­νουν. Η οικο­γέ­νεια του συγκε­κρι­μένα αντέ­δρασε, όπως είπε, στην τοπο­θέ­τηση της ράμπας στον κοι­νό­χρη­στο ενώ δια­τεί­νε­ται ότι εξαι­τίας αυτού του γεγο­νό­τος η πλευρά του 29χρονου βιαιο­πρά­γησε σε βάρος του και σε βάρος του πατέρα του.

Την επίμαχη ημέρα, όπως υπο­στη­ρί­ζει, δέχτηκε πρώτος απρό­κλητη επίθεση και ότι άρχισε να δέχεται ισχυρά χτυ­πή­ματα με κλω­τσιές στην κοι­λιακή χώρα και στο κεφάλι ενώ βρι­σκό­ταν στο έδαφος ενώ υπο­στή­ριξε ότι πήρε απο το καλάθι ενός του­ρι­στι­κού κατα­στή­μα­τος έναν χαρ­το­κό­πτη για να αμυνθεί.

Ως συνή­γο­ρος υπε­ρά­σπι­σής του παρί­στα­ται ο δικη­γό­ρος κ. Τάσος Διάκος ενώ ως συνή­γο­ροι πολι­τι­κής αγωγής οι δικη­γό­ροι κ.κ. Μηνάς Τσέρκης και Γιάννης Χρι­στο­δού­λου.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.