Ρεπορτάζ

Αποδεσμεύεται η περιουσία γνωστής ανώνυμης εταιρείας της Ρόδου

Την αποδέσμευση λογαριασμών, τίτλων, επενδυτικών στοιχείων, χτηματοπιστωτικών προϊόντων και θυρίδων θησαυροφυλακίου, που τηρούνται στα πιστωτική ιδρύματα ή χτηματοπιστωτικούς οργανισμούς και δικαιούχο γνωστή ανώνυμη εταιρεία της Ρόδου αποφάσισε με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου κάνοντας δεκτή εν μέρει την προσφυγή της κατά διατάξεως του προέδρου της αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.
Το δικαστικό συμβούλιο απέρριψε το αίτημα ως προς εκπρόσωπο της εταιρείας ατομικώς αλλά και άρσεως της απαγόρευσης εκποίησης ακινήτων της.
Πιο συγκεκριμένα εις βάρος της εταιρείας εξεδόθη προ πάσης ενάρξεως της ποινικής διερεύνησης της υπόθεσης από τις Εισαγγελικές Αρχές της Ρόδου, Διάταξη του Προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, διατασσομένης δι’αυτής της δέσμευσης κάθε είδους λογαριασμών, τίτλων, επενδυτικών στοιχείων, χρηματοπιστωτικών προϊόντων που τηρούνται σε πιστωτικά ιδρύματα ή χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς ατομικά ή από κοινού με τρίτους, από τον προσφεύγοντα και την ανωτέρω ανώνυμη εταιρεία (μη αποκλεισμένης της πίστωσης τιον λογαριασμών της τελευταίας) και της απαγόρευσης εκποίησης – μεταβίβασης από την ανωτέρω εταιρεία της κυριότητας δύο ακινήτων. Αφορμή για την έκδοση της εν λόγω Διατάξεως του Προέδρου της Αρχής υπήρξαν οι διαπιστώσεις του ελέγχου που διενήργησαν οι αρμόδιοι ελεγκτές της ΑΑΔΕ/Γενική Διεύθυνση Τελωνείων & ΕΦΚΤ Τελωνείο Ρόδου στην ανώνυμη εταιρεία στην οποία αποδίδεται απόκρυψη προμήθειας σημαντικών ποσοτήτων βύνης για τα έτη 2012-2015 χωρίς την καταβολή των αναλογουσών φορολογικών επιβαρύνσεων (και δη ΕΦΚ) συνολικού ποσού 2.378.118,55 €.
Το δικαστικό συμβούλιο επεσήμανε ότι η φερόμενη ως ύποπτη περιουσία (το εγκληματικό προϊόν) ουδέποτε ανευρέθη διότι, σύμφωνα με την Αρχή, δεν υπάρχει πλέον, δεν έχει βρεθεί και δεν δύναται να κατασχεθεί.
Ο προσφεύγων και η εκπροσωπούμενη από εκείνον Α.Ε προσέφυγαν και στα Διοικητικά Δικαστήρια, στρεφόμενοι ειδικότερα κατά της Καταλογιστικής Πράξης του Προϊσταμένου του Τελωνείου Ρόδου, επιτυγχάνοντας μάλιστα την χορήγηση μερικής αναστολής εκτέλεσής της και δη τόσο ως προς το σκέλος της αναγκαστικής κατάσχεσης (εις χείρας τρίτων) και της επίσπευσης πλειστηριασμού από το Δημόσιο, όσο και της επιβολής βάρους στην κατασχεθείσα ακίνητη περιουσία της εταιρείας.
Την υπόθεση χειρίζεται η δικηγόρος κ. Μαρίνα Κρανίτη – Τσέρκη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου