Το σαββατοκύριακο με το θερμόμετρο να ξεπερνάει κατά πολύ τους 30 βαθμούς Κελσίου, οι Ροδίτες βρήκαν ευκαιρία και επισκέφτηκαν τις παραλίες του νησιού.
Αν και η θάλασσα δεν είναι ακόμη τόσο… ζεστή, οι πιο δημοφιλείς παραλίες γέμισαν με κόσμο που πήγε για να απολαύσει τα πρώτα θαλασσινά του μπάνια –κυρίως μετά τη χαλάρωση των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό. Βεβαίως, οι νέες οδηγίες για το τι θα ισχύσει στις παραλίες του νησιού (εφόσον δεν εμπίπτουν στην κατηγορία των ‘οργανωμένων’ όπως στα μεγάλα αστικά κέντρα) δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί. Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση έχει πολλά κενά και λεπτομέρειες που δεν αφορούν την Ρόδο, ενώ η δημοτική αρχή και ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης, έχει θέσει μια σειρά από ζητήματα, όπως η μείωση των ενοικίων στους ομπρελάδες και επιτηδευματίες που δραστηριοποιούνται στις παραλίες, στην επέκταση των περσινών συμβάσεων κ.λπ.
Χτες, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στον Δήμο Ρόδου ανάμεσα στον αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Τηλέμαχο Καμπούρη, τον εντεταλμένο Παραλιών κ. Θανάση Στάμο, τον επικεφαλής του γραφείου της ΚΥΔ κ. Τριανταφύλλα και υπηρεσιακούς παράγοντες, για το επίμαχο ζήτημα ενώ σήμερα αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την δημοτική αρχή Ρόδου.
Το σαββατοκύριακο, σε πολλές παραλίες σε όλο το νησί ο κόσμος ξεχύθηκε για να κάνει τα πρώτα μπάνια χωρίς… μάσκες και γάντια –αλλά τηρώντας τις αποστάσεις.
Μοναδικές εκκρεμότητες, όπως έγραψε η «δ», παραμένουν οι ομπρέλες, η λειτουργία των καντινών, των δημόσιων τουαλετών και άλλων υπηρεσιών για τους λουόμενους όπως π.χ. η πρόσβαση των ΑΜΕΑ κ.λπ.
Όπως ανέφερε σε σχετική δήλωσή του χτες, ο δήμαρχος Ρόδου: «Μετά τον καθαρισμό των παραλιών, προχωράμε και στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεών τους. Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τις παραλίες Αθανάσιος Στάμος και στελέχη της Διεύθυνσης των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, πραγματοποίησαν αυτοψία σε όλες τις παραλίες της πόλης μας και κατέγραψαν τις ανάγκες που υπάρχουν σε ξύλινους διαδρόμους, αποδυτήρια και ντουζιέρες.
Άμεσα θα προχωρήσουμε στην επισκευή τους ή στην αντικατάσταση του υπάρχοντος εξοπλισμού. Η εικόνα των παραλιών μας φέτος θα αναβαθμιστεί όπως και οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς του λουομένους».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ