Ειδήσεις

«Μαύρη τρύπα» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό: Πώς ορισμένοι γλυτώνουν το πρόστιμο των 100 ευρώ

Τη «μαύρη τρύπα» στο σύστημα των εμβολιασμών φαίνεται ότι εκμεταλλεύτηκαν εκατοντάδες πολίτες άνω των 60 ετών που πρέπει υποχρεωτικά να εμβολιαστούν, διαφορετικά θα πληρώσουν πρόστιμο 100 ευρώ.

Ειδικότερα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ethnos.gr, τις τελευταίες ημέρες εντοπίσθηκε από τους αρμόδιους του υπουργείου Υγείας ένα κενό, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε όσους δεν θέλουν να εμβολιασθούν, να καθυστερήσουν δεόντως τη διαδικασία και συνεπώς να μην καταβάλουν το πρόστιμο.

Πρόκειται για το σύστημα των κατ’ οίκον εμβολιασμών το οποίο προχωρά με ρυθμούς χελώνας λόγω και της έλλειψης προσωπικού στις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αλλά και της περιορισμένης συμμετοχής των ιδιωτών γιατρών. Όμως όσοι εγγράφονται στην λίστα για κατ’ οίκον εμβολιασμό, γλιτώνουν το πρόστιμο των 100 ευρώ. Αποτέλεσμα είναι πολλοί συμπολίτες μας να εγγράφονται στη λίστα, αλλά να αποφεύγουν στη συνέχεια τη διαδικασία με διάφορες δικαιολογίας και τεχνάσματα.

Η μαύρη τρύπα στους εμβολιασμούς εντοπίσθηκε από το υπουργείο Υγείας το οποίο απέστειλε εγκύκλιο προς τους Διοικητές όλων των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, στην οποία δίνει οδηγίες πότε ένας πολίτης θα διαγράφεται από τη λίστα μέσω της οποίας αποφεύγει και το πρόστιμο των 100 ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό σύμφωνα με τις πληροφορίες του ethnos.gr ότι από τα ονόματα που είναι εγγεγραμμένα στις λίστες για κατ’ οίκον εμβολιασμό, μόνο το 40% εντοπίζονται τελικά από τους υγειονομικούς οι οποίοι θέλουν να μεταβούν στο σπίτι τους για να τους εμβολιάσουν.

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι πολίτες είτε δεν εντοπίζονται στις διευθύνσεις που έχουν δώσει, είτε δεν απαντούν στα τηλέφωνα, είτε επικαλούνται αδιαθεσία και μεταθέτουν το εμβόλιο για αργότερα.

Τι λέει στο ethnos.gr ο Διοικητής της 1ης ΥΠΕ
Όπως δηλώνει στο ethnos.gr ο Διοικητής της 1η Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Στάθης: «Έχει απασχολήσει το θέμα αυτό. Ενώ πολίτες αρχικά δήλωσαν ότι θέλουν να εμβολιασθούν κατ οίκον, μετά με διάφορες προφάσεις αρνούνται. Όμως οι υγειονομικοί που πηγαίνουν στα σπίτια δεν μπορούν να διαβεβαιώσουν ότι πράγματι υπάρχει πρόβλημα και δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός. Ταυτόχρονα όμως απασχολούνται οι δυνάμεις του συστήματος. Γι αυτό και έχω δώσει εντολή να υπάρξουν συγκεκριμένα κριτήρια τα οποία εάν δεν τηρούνται, θα αποκλείονται από τη λίστα οι συγκεκριμένοι πολίτες και δεν θα μπορούν να εγγραφούν πάλι. Εκτός των άλλων, εισηγήθηκα να γίνονται προσπάθειες έως 3 φορές την εβδομάδα και αν δεν υπάρξει ανταπόκριση, να γίνεται διαγραφή του ονόματος από τη λίστα».

Πηγή ethnos.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου