Τοπικές Ειδήσεις

Αίτημα του Προέδρου του Επιμελητηρίου για αύξηση Προϋπολογισμού της Δράσης «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας”

Ππιστολή – αίτημα του Προέδρου του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, κου Γιάννη Πάππου προς τον Υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Δραγασάκη, τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Πιτσιόρλα και τον Υφυπουργό κ. Γιαννακίδη, αναφορικά με την αύξηση του προϋπολογισμού της Δράσης ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ , που αφορά στο Νότιο Αιγαίο.

Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,

Στο πλαίσιο της υλοποίησης σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία ΕΠ ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και τον ΕΦΕΠΑΕ, η Ελληνική Αναπτυξιακή Εταιρεία (ΕΛΑΝΕΤ), εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, διοργάνωσε στις 13 Φεβρουαρίου 2017 στη Ρόδο ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την παρουσίαση των Δράσεων «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας» και «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από τα μέλη μας για τη Δράση «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο – Εστίαση – Εκπαίδευση» η οποία στοχεύει στην ενίσχυση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο, στην παροχή υπηρεσιών εστίασης και την παροχή υπηρεσιών ιδιωτικής εκπαίδευσης –κοινωνικής μέριμνας προκειμένου να αναβαθμίσουν το επίπεδο επιχειρησιακής οργάνωσης και λειτουργίας τους.

Δυστυχώς όμως το ενδιαφέρον των μελών του Επιμελητηρίου μας μετατράπηκε αυτόματα σε απογοήτευση και αγανάκτηση μόλις έγινε γνωστό το ποσό του Προϋπολογισμού που θα διατεθεί για την ανωτέρω δράση για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το οποίο ανέρχεται στα  2.400.000 ευρώ και συγκεκριμένα μόλις 800.000 € για τον κάθε τομέα (Εμπόριο, εστίαση και εκπαίδευση).

Με δεδομένο ότι αφενός τα επενδυτικά σχέδια που θα υποβληθούν για τη συγκεκριμένη δράση κυμαίνονται από 10.000 € έως 150.000 €, αφετέρου στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου είναι εγγεγραμμένα στο Εμπορικό Τμήμα 5.800 μέλη και στο Τμήμα Υπηρεσιών 8.500 μέλη είναι εύκολα αντιληπτό ότι ο Προϋπολογισμός της Δράσης αυτής είναι ελάχιστος για την Περιφέρεια μας.

Κύριε Υπουργέ,

Παρακαλούμε όπως στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας προβείτε στις ενδεδειγμένες ενέργειες προκειμένου να αυξηθεί σημαντικά ο προβλεπόμενος για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου Προϋπολογισμός της Δράσης «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο – Εστίαση – Εκπαίδευση» δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη-επιχειρήσεις της νησιωτικής μας περιοχής  να αναβαθμίσουν το επίπεδο της επιχειρησιακής τους οργάνωσης και λειτουργίας, που τόσο μεγάλη ανάγκη έχουν στην δύσκολη σημερινή οικονομική συγκυρία.

Αναμένουμε τη θετική σας ανταπόκριση.

 

       Με εκτίμηση

 

 

Γιάννης Πάππου

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου