«Η λιτότητα καταστρέφει. Το απέδειξαν τα περασμένα χρόνια, κατά τα οποία η Ελλάδα έπρεπε να εξοικονομεί έως το 8% του ΑΕΠ της. Αν το μεταφέρει κανείς στα γερμανικά δεδομένα, αυτό σημαίνει μέτρα λιτότητας – μείωση δαπανών και αύξηση φόρων – ύψους 130 δισ. ευρω από το 2010. Κάθε χρόνο», αναφέρει σε άρθρο της για την ελληνική οικονομία στα χρόνια της κρίσης, η εφημερίδα Frankfurter Rundschau

«Πρόκειται περί παραφροσύνης το να απαιτεί κανείς από μια χώρα σε κρίση – και με διψήφιο ποσοστό ανέργων – να έχει διαρκώς πλεονάσματα στον προϋπολογισμό της, αντί να ρίχνει κάθε ευρώ στη δική της οικονομία», γράφει η γερμανική εφημερίδα.

«Εδώ και 7 χρόνια η Ελλάδα σώζεται από τους δανειστές της. Ο χρόνος πιέζει και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), η Ευρωζώνη – ιδίως η Γερμανία – διαφωνούν για το ποια μέτρα ακόμα μπορούν να απαιτήσουν από την Ελλάδα. Τι είδους συμβιβασμός θα γίνει τη Δευτέρα, δεν είναι ακόμα σαφές. Σίγουρο είναι όμως, ότι η Ελλάδα πρέπει να συμφωνήσει σε νέα μέτρα για να πάρει άλλα δάνεια, με τα οποία θα αποπληρώσει τα παλιά. Το πως θα το αντέξει η ελληνική οικονομία φαίνεται πως είναι για τους δανειστές δευτερεύον», αναφέρει το δημοσίευμα.

«Η μεγάλη ύφεση του ΄30 – κλασσικό παράδειγμα οικονομικής καταστροφής – οδήγησε σε οικονομική κρίση τις ΗΠΑ για τέσσερα χρόνια. Δυνατή κατέστη μείωση της ύφεσης μετά από 7 χρόνια. Η ελληνική οικονομική κρίση πλησιάζει τα 8 χρόνια, η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει εν τούτοις αισιόδοξη…», καταλήγει η γερμανική εφημερίδα.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ