Στις περιπολίες του ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση των προσφυγικών και των μεταναστευτικών ροών περιλαμβάνονται και τα Δωδεκάνησα, διευκρίνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.
«Συζητιέται για να ολοκληρωθεί το επιχειρησιακό σχέδιο για το ΝΑΤΟ και περιλαμβάνει και τα Δωδεκάνησα, βεβαίως με τη συμμετοχή μας φτιάχνεται και το επιχειρησιακό σχέδιο και οι αποφάσεις λαμβάνονται με ομοφωνία» εξήγησε ο υπουργός.
«Θέλουμε μια ΕΕ ενωμένη, ζωντανή, που να συζητά ακόμη και διαφωνώντας. Έχουμε σπρώξει ιδέες με εθνικιστικό και φοβικό χαρακτήρα» εξήγησε όσον αφορά το προσφυγικό.
«Μια προσπάθεια συνεννόησης για την Τουρκία συμφέρει και την ίδια την Τουρκία», επισήμανε.
Όπως τόνισε ο Δ. Βίτσας, η Αθήνα θέλει να μην κλείσει κανένα σύνορο και να περιοριστούν οι προσφυγικές ροές με διεθνή εγγύηση.
skai.gr








Σχολιασμός Άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
Υπενθύμιση:
Για την μερική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του παρακάτω παρεχόμενου συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο της Δημοκρατικής.