ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ασκηση ποινικών διώξεων εις βάρος 33χρονης Ροδίτισσας

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
Εκδιδόμενη

Ποι­νι­κές διώξεις για δια­κε­κρι­μέ­νες κλοπές κατ’ επάγ­γελμα, κατ’ εξα­κο­λού­θηση και κατά συνή­θεια και για παρά­βαση του νόμου 2734/99 περί εκδι­δο­μέ­νων επ’ αμοιβή προ­σώ­πων άσκησε χθες ο Εισαγ­γε­λέας Πλημ­με­λειο­δι­κών Ρόδου κ. Κ. Μπού­τσι­κος σε βάρος της 33χρονης Κ. Τ. του Ε., κατοί­κου Παστί­δας, που σαγή­νευε ηλι­κιω­μέ­νους υπο­σχό­μενη «κολα­σμέ­νες βραδιές» και εν συνε­χεία «ξάφριζε» τα υπάρ­χο­ντά τους.

Η 33χρονη, με παρελ­θόν τοξι­κο­μα­νίας, σε βάρος της οποίας είχε σχη­μα­τι­στεί δικο­γρα­φία την περα­σμένη εβδο­μάδα, συνε­λή­φθη προχθές στα πλαίσια του αυτο­φώ­ρου μετά από μήνυση Γενικού Γραμ­μα­τέα Προ­ξε­νείου στην Αθήνα, που πλήρωσε ακριβά την ερωτική συνεύ­ρεση, έναντι αμοιβής, που είχε μαζί της…

Το εντυ­πω­σιακό στην υπόθεση είναι ότι η 33χρονη έκανε άγρα πελατών μέσω ενός οδηγού ταξί ο οποίος την έφερε σε επαφή με τον διπλω­μάτη!!

Την 10:00 ώρα της 17ης Φεβρουα­ρίου 2013 καταγ­γέλ­θηκε συγκε­κρι­μένα στο ΑΤ Ιαλυσού από Γενικό Γραμ­μα­τέα Προ­ξε­νείου Μεσο­γεια­κής χώρας, που βρί­σκε­ται στο νησί σε συνέ­δριο, ότι την 02:00 ώρα της ιδίας ημέρας και έπειτα από ραντε­βού που έκλεισε ένας ταξι­τζής, συνευ­ρέ­θηκε ερωτικά, έναντι αμοιβής, με άγνωστη νεαρή εκδι­δό­μενη κοπέλα, με το ψευ­δώ­νυμο “Αννα”, σε χώρο πλησίον ξενο­δο­χείου της Ιξιάς, στο οποίο διέμενε.

Η ιερό­δουλη, όπως κατήγ­γειλε, του αφαί­ρεσε από το λαιμό χωρίς να το αντι­λη­φθεί επειδή ήταν μεθυ­σμέ­νος μία χρυσή αλυσίδα η οποία κρα­τούσε έναν χρυσό σταυρό, έναν χρυσό σταυρό της Μάλτας και δύο χρυσά μεντα­γιόν καθο­λι­κών Αγίων, συνο­λι­κής αξίας 10.000 ευρώ.

Την κλοπή δια­πί­στωσε το πρωί της 17ης Φεβρουα­ρίου και έσπευσε στην αστυ­νο­μία για να την καταγ­γεί­λει. Εκεί του επι­δεί­χθη­καν φωτο­γρα­φίες ύποπτων γυναι­κών και ανα­γνώ­ρισε ανε­πι­φύ­λα­κτα την 33χρονη η οποία έχει απα­σχο­λή­σει εξάλλου και στο παρελ­θόν σε όμοιες υπο­θέ­σεις με το ίδιο modus operandi.

H 33χρονη εντο­πί­στηκε από τους αστυ­νο­μι­κούς στην οικία της στην Παστίδα και συνε­λή­φθη. Στην κατοχή της βρέ­θη­καν τα κλο­πι­μαία.

Από την ίδια έρευνα προ­έ­κυψε ότι την 29η Οκτω­βρίου 2013 και περί ώραν 00.30 συνα­ντή­θηκε με έναν 49χρονο, κάτοικο Καλυ­θιών, στην οικία του και αφού συνευ­ρέ­θηκε ερωτικά μαζί του, εκμε­ταλ­λευό­μενη την ολι­γό­λε­πτη απουσία του αφαί­ρεσε από το τσα­ντάκι του, το χρη­μα­τικό ποσό των 450 ευρώ.

Ο 49χρονος υπο­στή­ριξε ότι η ίδια κατη­γο­ρού­μενη του συστή­θηκε ως «Ανα­στα­σία» και ότι της κατέ­βαλε για την ερωτική τους συνεύ­ρεση το ποσό των 50 ευρώ.

Η ίδια εξε­τα­ζό­μενη ισχυ­ρί­στηκε ότι βρήκε την αλυσίδα έξω από το δωμάτιο του αλλο­δα­πού στο δάπεδο και επειδή τελούσε υπό την επήρεια ουσιών δεν σκέ­φτηκε να την παρα­δώ­σει αμέσως.

Αρνή­θηκε ότι γνω­ρί­ζει το δεύτερο θύμα, δήλωσε ότι παρα­κο­λου­θεί πρό­γραμμα απε­ξάρ­τη­σης, ενώ κατέ­θεσε ότι εκδί­δε­ται περι­στα­σιακά για λόγους επι­βί­ω­σης.

Όπως έγραψε η «δημο­κρα­τική», η κατη­γο­ρού­μενη είχε αναρ­τή­σει προ­κλη­τι­κές φωτο­γρα­φίες της στον ιστό­τοπο κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης Facebook και είχε σχη­μα­τί­σει ένα ευρύ κύκλο θαυ­μα­στών. Πολλοί εξ αυτών ανέ­πτυ­ξαν επι­κοι­νω­νία μαζί της και εν συνε­χεία φέρο­νται να κανό­νι­ζαν ραντε­βού.

Ενας 61χρονος, κάτοι­κος Ρόδου, εξι­στό­ρησε σε κατά­θεσή του, πως έπεσε θύμα της 33χρονης και ήταν εκείνος, που ουσια­στικά προ­κά­λεσε την έρευνα σε βάρος της. Πιο συγκε­κρι­μένα την 30ή Ιανουα­ρίου 2014 και περί ώραν 21.30 ο 61χρονος, που γνώρισε την 33χρονη μέσω του facebook, έδωσε ραντε­βού μαζί της έξω από το στρα­τό­πεδο της Παστί­δας. Η 33χρονη δεν προ­σήλθε στο προ­κα­θο­ρι­σμένο ραντε­βού και τηλε­φω­νικά τον καθο­δή­γησε στην οικία της. Κάθισε μαζί του στο δωμάτιο και συζη­τού­σαν για διάφορα θέματα. Εκείνος είχε στη δεξιά εσω­τε­ρική τσέπη του σακα­κιού του 15.000 ευρώ σε τρεις δεσμί­δες των 5.000 ευρώ.

Περί την 00:15 ώρα όταν θέλησε να πάει στο μπάνιο άφησε το σακάκι του μαζί με τα χρήματα σε ένα καναπέ. Όταν επέ­στρεψε από το μπάνιο του ζήτησε να πάνε για φαγητό. Πήρε το σακάκι του και ενώ το φόρεσε καθώς πλη­σί­αζε το αυτο­κί­νητό του είδε την 33χρονη να απο­μα­κρύ­νε­ται από κοντά του. Τότε δια­πί­στωσε ότι τα λεφτά είχαν κάνει φτερά. Την πήρε τηλέ­φωνο και εκείνη του είπε ότι είχε μια έκτακτη δουλειά και του έδωσε ραντε­βού σε ένα κινέ­ζικο εστια­τό­ριο. Στο ραντε­βού δεν παρου­σιά­στηκε, ενώ συνέ­χισε να τον απο­φεύ­γει με απο­τέ­λε­σμα, αφού δεν μπο­ρούσε να ρυθ­μί­σει το θέμα μόνος του, να απευ­θυν­θεί στην αστυ­νο­μία.

Σημειώ­νε­ται ότι ο 61χρονος δεν ανα­φέ­ρει ότι επρό­κειτο να έλθουν σε επαφή έναντι αμοιβής γεγονός όμως που καταγ­γέ­λε­ται από την αστυ­νο­μία. Το αντί­τιμο μάλιστα σύμφωνα με την αστυ­νο­μία ήταν 50 ευρώ.

Ενα άλλο θύμα ηλικίας 40 ετών, κάτοι­κος Παστί­δας, ισχυ­ρί­στηκε ότι την 20ή Δεκεμ­βρίου 2013, ενώ βρι­σκό­ταν με φίλους του στην οικία του και παρα­κο­λου­θού­σαν αγώνα ποδο­σφαί­ρου, απο­φά­σι­σαν να τηλε­φω­νή­σουν στην 33χρονη για την οποία γνώ­ρι­ζαν ότι εκδί­δε­ται, προ­κει­μέ­νου να τους συνα­ντή­σει και να συνευ­ρε­θεί με όποιον από την παρέα το επι­θυ­μούσε. Κάποιοι από την παρέα, όπως ισχυ­ρί­στηκε, συνευ­ρέ­θη­καν μαζί της έναντι 40 ευρώ έκαστος και περί ώραν 23.30, η 33χρονη απο­χώ­ρησε.

Ο 40χρονος δια­πί­στωσε τότε ότι έλειπαν τα κλειδιά της οικίας του και μετά από τρεις μέρες δια­πί­στωσε ότι έλειπε και ένας φορητός υπο­λο­γι­στής.

Ενας ακόμη άνδρας, ηλικίας 60 χρονών, κάτοι­κος Ρόδου, μετέβη στην οικία της και εκεί φέρεται να του αφαί­ρεσε 350 ευρώ, εκμε­ταλ­λευό­μενη την ολι­γό­λε­πτη απουσία του. Το θύμα αυτό δήλωσε ότι δεν επι­θυ­μεί να κατα­θέ­σει.

Μια 44χρονη κατέ­θεσε ότι η ίδια κατη­γο­ρού­μενη αφαί­ρεσε παγωτά από το περί­πτερό της, ενώ παρου­σί­ασε και βίντεο στο οποίο έχει μαγνη­το­σκο­πη­θεί. Θυμί­ζουμε ότι οι αστυ­νο­μι­κοί την εντό­πι­σαν την 8η Φεβρουα­ρίου στη Ρόδο και την προ­σή­γα­γαν. Το ποσό που είχε αφαι­ρέ­σει βρέθηκε στην οικία, στην οποία δια­μέ­νει με την μητέρα της, ενώ δια­πι­στώ­θηκε ότι είχε αλλάξει τα χαρ­το­νο­μί­σματα των 500 ευρώ, που είχε αφαι­ρέ­σει σε μικρό­τερα, αξίας 50 ευρώ.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.