Τοπικές Ειδήσεις

Μεγάλη επιτυχία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου: Η Ρόδος πρώτος προορισμός αειφορίας παγκοσμίως!

• Συμφωνία αιχμής θα επισφραγιστεί σήμερα και ώρα 10.00 στο Μαξίμου από τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια, τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, τον δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη και τον ισχυρό άντρα της TUI κ. Fritz Joussen

• «Σάρκα και οστά» παίρνει το project «Co-LAB»  • Η υπογραφή του project θα γίνει αύριο στη Ρόδο  και θα ακολουθήσει συνέντευξη σε 150  δημοσιογράφους από χώρες του εξωτερικού

«Σάρκα και οστά» παίρνει σήμερα το project «CO-LAB» που επιμελήθηκαν επί σειράν μηνών, αθόρυβα, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και οι συνεργάτες του στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο ταξιδιωτικός όμιλος TUI Group, το TUI Care Foundation και το γραφείο του Πρωθυπουργού για την ανακήρυξη της Ρόδου, παγκοσμίως, ως πρώτου τουριστικού προορισμού αειφορίας!
Μια επένδυση στην οικονομία του μέλλοντος, πρωτόγνωρη παγκοσμίως, θα επισφραγιστεί σήμερα και ώρα 10.00 στο Μαξίμου από τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια, τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγάιου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, τον δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη και τον ισχυρό άντρα της TUI κ. Fritz Joussen.
Στις 11.00 θα γίνουν σχετικές δηλώσεις, ενώ η συνέχεια θα δοθεί την Πέμπτη στην Ρόδο όπου στο γραφείο του περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου, παρουσία του υπουργού Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια και του δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη θα υπογραφεί η σχετική συμφωνία αιχμής με τον κ. Fritz Joussen (σχετικά έχει γράψει ήδη η «δ»).
Θα ακολουθήσει εξάλλου μέσω της πλατφόρμας “Teams” συνέντευξη με την συμμετοχή 150 δημοσιογράφων από ΜΜΕ αιχμής του εξωτερικού.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διοργανώνει ειδικότερα την πρώτη δημόσια παρουσίαση ενός μοναδικού και πρωτοποριακού προγράμματος για τον Τουρισμό του αύριο, που δίνει απαντήσεις σε όλες τις σύγχρονες προκλήσεις για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, σε συνεργασία με τον όμιλο TUI Group και το TUI Care Foundation.
Τίτλος του μεγάλου αυτού project είναι “Rhodes, the 1st Sustainable Global Tourism Destination – The CO-LAB project”.


Πιο συγκεκριμένα με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε στενή συνεργασία με τον Όμιλο TUΙ, ως τον κυρίαρχο ηγέτη στη διεθνή τουριστική και ταξιδιωτική αγορά, επελέγη η Ρόδος να καταστεί ο πρώτος βιώσιμος τουριστικός προορισμός παγκοσμίως, μέσω του καινοτόμου Co-Lab project.
Με βάση την παγκόσμια ατζέντα για την επίτευξη των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο στο πλαίσιο εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και του προγράμματος “Build Back Better” για την Ευρώπη, η Ρόδος επελέγη για να πρωταγωνιστήσει ως τουριστικός προορισμός στη δίκαιη, χωρίς αποκλεισμούς, πράσινη ψηφιακή και βιώσιμη ανάπτυξη. Θα αποτελέσει έναν οδικό χάρτη και για άλλους προορισμούς με παρόμοια χαρακτηριστικά για τη στροφή από το παρωχημένο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης σε αυτό του πραγματικά βιώσιμου τουρισμού.
To Co-Lab είναι μία στρατηγική συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Ομίλου TUI, με τη στήριξη του Υπουργείου Τουρισμού και του Δήμου Ρόδου, και με την κινητοποίηση και συμμετοχή τοπικών, εθνικών και παγκοσμίων stakeholders από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Μέσα από την ανταλλαγή γνώσης, δεξιοτήτων, καλών πρακτικών και καινοτόμων ιδεών, το Co-Lab θα χαρτογραφήσει, θα επανασχεδιάσει και θα προσδιορίσει λύσεις – προγράμματα που θα αποτελέσουν μία ολιστική προσέγγιση για την εφαρμογή ενός βιώσιμου επιχειρησιακού μοντέλου “νέας γενιάς” για τους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.
To Co-Lab θα απαντήσει σε όλες τις σύγχρονες προκλήσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Ρόδου, όπως π.χ. η μείωση του αντίκτυπου του τουρισμού στο περιβάλλον με παράλληλα νέα οφέλη στην τοπική ανάπτυξη και στις θέσεις εργασίας, στοχεύοντας πάντα στη διασφάλιση της συμμετοχής της τοπικής αυτοδιοίκησης, της επιχειρηματικότητας και της κοινωνίας σε κάθε στάδιο της διαδικασίας.
Η υλοποίηση των projects του Co-Lab αφορά σε όλο το φάσμα των υποδομών, προϊόντων και υπηρεσιών της τουριστικής αλυσίδας και της τοπικής αγοράς (ξενοδοχεία, τουριστικές επιχειρήσεις, λεωφορεία, ταξί, τουριστικά αξιοθέατα, μουσεία και πολιτιστικοί χώροι, εστίαση και ψυχαγωγία, λιμάνια-μαρίνες κτλ.).

Για την χρηματοδότησή του, το project μπορεί να αντλήσει πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το ΕΣΠΑ 2021-2027, το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης και άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα, καθώς και από τον ιδιωτικό τομέα, αφού οι στόχοι του υπηρετούν πλήρως και τους στόχους των ανωτέρω χρηματοδοτικών εργαλείων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου