Στη Βουλή έφερε ο Μάνος Κόνσολας το πρόβλημα λειτουργίας του αγροτικού ιατρείου Απολλώνων, το οποίο παραμένει κλειστό, λόγω έλλειψης γιατρού, εδώ και ενάμιση μήνα σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων αλλά και του συμβουλίου της κοινότητας.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι ο γιατρός που προοριζόταν για τη στελέχωση του αγροτικού ιατρείου Απολλώνων, καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας Έμπωνα, που αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα υποστελέχωσης και οι γιατροί που υπηρετούν εκεί έχουν εξαντλήσει τα όρια της αντοχής τους.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το αγροτικό ιατρείο Απολλώνων να λειτουργεί, αρχικά, μία ημέρα την εβδομάδα αλλά τον τελευταίο ενάμιση μήνα έχει ουσιαστικά αναστείλει τη λειτουργία τους και παραμένει κλειστό. λόγω της έλλειψης γιατρού.

Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι οι κάτοικοι της περιοχής στερούνται ακόμα και της αυτονόητης υπηρεσίας της συνταγογράφησης φαρμάκων. Όσοι από αυτούς έχουν τη δυνατότητα, είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται στο Κέντρο Υγείας Έμπωνα για να συνταγογραφήσουν φάρμακα. Υπάρχουν, όμως, ηλικιωμένοι και άνθρωποι που δεν έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης.
Παράλληλα, τονίζει ότι το αγροτικό ιατρείο Απολλώνων, καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων μιας ευρύτερης περιοχής και η απρόσκοπτη και ομαλή λειτουργία του είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

Αθήνα, 19 Ιανουαρίου 2018
Αρ.Πρ.: 2751 /19.1.2018

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς
Κύριο Υπουργό Υγείας
ΘΕΜΑ: «Άμεση τοποθέτηση γιατρού στο αγροτικό ιατρείο Απολλώνων στη Ρόδο»
Κύριε Υπουργέ,
Η υποστελέχωση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στα χωριά της Ρόδου είναι δεδομένη.
Στην περιοχή, όμως, που οι ανάγκες της καλύπτονται από το αγροτικό ιατρείο Απολλώνων, η κατάσταση έχει οδηγηθεί σε οριακό σημείο.
Ο γιατρός που προοριζόταν για τη στελέχωση του αγροτικού ιατρείου Απολλώνων, καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας Έμπωνα, που αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα υποστελέχωσης και οι γιατροί που υπηρετούν εκεί έχουν εξαντλήσει τα όρια της αντοχής τους.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το αγροτικό ιατρείο Απολλώνων να λειτουργεί, αρχικά, μία ημέρα την εβδομάδα αλλά τον τελευταίο ενάμιση μήνα έχει, ουσιαστικά, αναστείλει τη λειτουργία τους και παραμένει κλειστό, λόγω της έλλειψης γιατρού.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι κάτοικοι της περιοχής στερούνται ακόμα και της αυτονόητης υπηρεσίας της συνταγογράφησης φαρμάκων. Όσοι από αυτούς έχουν τη δυνατότητα, είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται στο Κέντρο Υγείας Έμπωνα για να συνταγογραφήσουν φάρμακα. Υπάρχουν, όμως, ηλικιωμένοι και άνθρωποι που δεν έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης.
Πρέπει, επίσης, να επισημανθεί ότι το αγροτικό ιατρείο Απολλώνων, καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων μιας ευρύτερης περιοχής και η απρόσκοπτη και ομαλή λειτουργία του είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας.

Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Εάν προτίθεται να επιλύσει άμεσα το πρόβλημα λειτουργίας του αγροτικού ιατρείου Απολλώνων, είτε με την τοποθέτηση άλλου γιατρού, είτε με την ενίσχυση με προσωπικό του Κ.Υ. Έμπωνα, προκειμένου να αποδεσμευθεί ο γιατρός που έχει διοριστεί στο αγροτικό ιατρείο και να αποκαταστασθεί η λειτουργία του.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ