Ειδήσεις

Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να αλλάξουμε την Ελλάδα

Γράφει ο Λευτέρης Αυγενάκης*

 

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 11ου Συνεδρίου της ΝΔ, του Συνεδρίου Αρχών και Θέσεων. Μετά από πολλά χρόνια, είχαμε ένα ιδεολογικοπολιτικό συνέδριο, ένα συνέδριο όπου συζητήσαμε με εποικοδομητικό και ειλικρινή τρόπο για όλα τα
θέματα.

Η αθρόα συμμετοχή των μελών μας, η εντυπωσιακή συμμετοχή συμπολιτών μας μας  δίνει δύναμη κι αισιοδοξία. Πάνω από 5000 σύνεδροι και παρατηρητές συμμετείχαν το Σαββατοκύριακο στις εργασίες του Συνεδρίου. Μια συμμετοχή  που αναδεικνύει ότι ο κορμός της παράταξης μας είναι πιο δυνατός και πιο αποφασισμένος παράποτέ να ξαναφέρει την ελπίδα στους Έλληνες. Την ελπίδα, όχι μόνοσε όσους θα μας στηρίξουν, αλλά σε όλους τους πολίτες.

 

Εντυπωσιακή η παρουσία νέων ανθρώπων, με το χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας σε Συνέδριο της παράταξής μας, αναδεικνύοντας την ενεργό συμμετοχή των νέων, που εκφράζουν τις αγωνίες τους και στηρίζουν τις ελπίδες τους στην ΝΔ.

Το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο των τοποθετήσεων των Συνέδρων και των προσκεκλημένων ομιλητών, η ποιότητα των εισηγήσεων, η κρισιμότητα των θεμάτων που συζητήθηκαν, οι ουσιαστικές προτάσεις που διατυπώθηκαν  συνέβαλαν καθοριστικά στην ανάπτυξη ενός εξαιρετικά γόνιμου διαλόγου, στην ανταλλαγή απόψεων και στη διαμόρφωση ενός ελπιδοφόρου και ρεαλιστικού προγραμαμτικού κυβερνητικού πλαισίου.Η παρουσία και οι τοποθετήσεις προσωπικοτήτων των γραμμάτων, της σκέψηςκαι των τεχνών, του ακαδημαϊκού και καλλιτεχνικού χώρου προσέφεραν εποικοδομητικά στον διάλογο που αναπτύχθηκε και ενδυνάμωσαν την ελπίδα.

Η ενεργοποίηση όλων των βραχιώνων του Κόμματος, Γραμματείες, Τομείς, Βουλευτές, Μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, των επαγγελματικών οργανώσεων, τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ, των μελών μας από όλα τα σημεία της χώρας δημιούργησαν μια όμορφη ατμόσφαιρα αισιοδοξίας. Παράλληλα, έδωσαν ηχηρό μήνυμα ότι όλα μας τα στελέχη, όλα μας τα μέλη είναι έτοιμα να δουλέψουν σκληρά, να μεταδώσουν το μήνυμα της ελπίδας και να συμβάλλουν, ο καθένας, η καθεμία από το δικό του/της μετερίζι στην έξοδοαπό την κρίση και τη μιζέρια, στην επιστροφή στην ελπίδα και την αισιοδοξία.

Η κάθε Γραμματεία, το κάθε τμήμα, ο κάθε τομέας, το κάθε στέλεχος, το κάθε μέλος μας  έδωσαν τον καλύτερο τουςεαυτό για την επιτυχία αυτής της δημιουργικής και ζωντανής διαδικασίας του Συνεδρίου.

Στους διαδρομους του Συνεδρίου, για πρώτη ίσως φορά, τα θέματα συζήτησης δεν
ήταν λίστες και γραμμές, αλλά θέματα πολιτικά, διλήμματα και ζητήματα

που απασχολούν την κοινωνία και τον πολίτη. Ήταν ένα βήμα έκφρασης και συζήτησης της ζώσας κοινωνίας, από όλους τους τομείς της επιστήμης, των επαγγελμάτων, της δημιουργίας,της επιχειρηματικότητας.

Η ΝΔ, μετά από πολλά χρόνια,αναπτύσσει στους κόλπους της την έννοια της
πολιτικής οικογένειας. Το γεγονός αυτό ανέδειξαν οι σημαντικές παρουσίες, οι δηλώσεις και ομιλίεςπαλαιότερων στελεχών του Κόμματος, η παρουσία όλων των παλιών, έμπειρων στελεχών, αλλά και των νέων μελών που έρχονται καθημερινά και προστίθενται στη μεγάλη οικογένεια της ΝΔ.

Αν και η ατμόσφαιρα ήταν γιορτινή, δεν ήταν ένα συνέδριο της επιβράβευσης, δεν ήταν ένα συνέδριο για «ζήτω» και «μπράβο», αλλά ένα καθαράπολιτικό συνέδριο, όπου με το κλείσιμο του και την ομιλία του Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη
ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος της αντιπολιτευτικής πορείας της ΝΔ και εγκαινιάστηκε η έναρξη της επόμενης περιόδου, της προεκλογικής περιόδου.

 

Οι ιδέες οι δικές μας στερεώνουν αξίες και πρότυπα. Κοιτάνε στο αύριο και θέλουν την Ελλάδα, στον πυρήνα της Ευρώπης.Θέλουν την Ελλάδα με ενότητα, όχι με διχαστικά συνθήματα και ταξικό πόλεμο.Με σταθερούς θεσμούς και όχι με καχεκτική Δημοκρατία, λαϊκισμούς και ακρότητες.

Θέλουμε την Ελλάδα με ανάπτυξη όχι με φοροκαταιγίδα. Κανένα έθνος,
ποτέ στην ιστορία, δεν επέζησε της φορολογικής επιβάρυνσης που έφτασε
τα δύο τρίτα του εθνικού εισοδήματός του.Με αληθινή ευημερία που δεν μπορεί να δώσει το μεγάλο κομματικό κράτοςπου προωθούν.Με πραγματικές, καλοπληρωμένες δουλειές. Κανένας εργαζόμενος δεν έζησεμια ζωή αξιοπρεπή όταν χρειάστηκε να εργάζεται τις 4 από τις 5 ήμερεςγια το κράτος και τη μία για την οικογένειά του.Με αληθινή αξιοπρέπεια, όχι με το χέρι απλωμένο συνεχώς μια στο κράτος
για επιδόματα ντροπής και μια στους ξένους για δανεικά.

Με μεσαία τάξη στιβαρή και όχι καθημαγμένη και κατακρεουργημένη απότη φορολογία. Διότι η μεσαία τάξη είναι η κινητήριος δύναμη τηςοικονομίας.Με ελεύθερους επαγγελματίες και ιδιωτική πρωτοβουλία. Όχι με επίθεσηστην ιδιωτική οικονομία για λόγους ταξικού μίσους.

Με αληθινό πατριωτισμό. Όχι με εθνική ευθύνη για λόγους κομματικής τακτικής.Η εθνική ευθύνη είναι στην ιδεολογία σου. Την πιστεύεις. Εμείς το
έχουμε αποδείξει με δύσκολες αποφάσεις σε δύσκολες περιόδους.Αποφάσεις που δικαιώθηκαν από την Ιστορία.

Ακούμε το βουβό πόνο μιας τραυματισμένης κοινωνίας και χτίζουμε βήμα
βήμα, λιθαράκι λιθαράκι, το πρόγραμμά μας. Ένα πρόγραμμα πατριωτικό
που θα αντιμετωπίσει τη φτώχεια, την ανεργία και τα μεγάλα προβλήματα
της Πατρίδας.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου