Νεκρός είναι ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ο οποίος θεωρείται ως ο «εγκέφαλος» των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, όπως αναφέρει στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα “The Washington Post”, επικαλούμενη δύο στελέχη υπηρεσιών πληροφοριών, χωρίς ωστόσο να αναφέρει λεπτομέρειες ή να δίνει άλλες πληροφορίες.

Ωστόσο, σε ανακοινώσεις του πριν απο λίγο, ο Γάλλος εισαγγελέας, δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία, αρκέστηκε μόνο να πει ότι ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, όπως και ο Σαλάζ Αμπντεσλάμ, δεν είναι μεταξύ των επτά ατόμων που συνελήφθησαν μετά την πρωινή “μάχη” στο Σεν Ντενί.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, στον 7ώρο πόλενο μεταξύ των αστυνομικών και ομάδας τρομοκρατών στο Σεν Ντενί το πρωί της Τετάρτης, εξουδετερώθηκε “μια κυψέλη τρομοκρατών, η οποία ήταν έτοιμη να δράσει εκ νέου”, με τις πληροφορίες να επιμένουν ότι είχαν ως στόχο χτυπήματα όχι μόνο τη Γαλλία αλλά και άλλες χώρες της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τον Γάλλο Εισαγγελέα, οι αστυνομικοί δέχθηκαν 5.000 σφαίρες απο την πλευρά των τρομοκρατών, πριν μια γυναίκα εξ αυτών πυροδοτήσει πυρομαχικά κι αυτοανατιναχθεί, ενώ συνολικά οι νεκροί απο την επιχείρηση είναι τελικώς τρεις.

Ο μίτος άρχισε να ξετυλίγεται, όπως επιβεβαιώσε ο εισαγγελέας, απο ένα κινητό που βρέθηκε πεταμένο στο Μπατακλάν και στο οποίο βρέθηκε ένα sms που έγραφε “ΟΚ, ξεκινάμε”

Απο τις ανακοινώσεις του εισαγγελέα προκύπτει ακόμη ότι μια μεγάλη ομάδα των τρομοκρατών πήγε στο Παρίσι απο το Βέλγιο, χρησιμοποιώντας τρία νοικιασμένα αυτοκίνητα, μόλις μια ημέρα πριν από τις επιθέσεις, ήτοι την Πέμπτη.

Πηγή : antenna.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ